Weekmenu 255 makkelijke recepten

Deze week was het lastig opstarten na een lekker weekje vakantie in Griekenland. Het is nu echt aftellen voor de kids met school tot de zomervakantie. Deze periode met vakanties en feestdagen zoals Pasen en Pinksteren is het altijd rommelig thuis en ook qua werk. Ik moet even op zoek naar mijn ritme. Gelukkig biedt het weekmenu weer houvast. Zo fijn dat ik hier de hele week niet meer over na hoeft te denken.

Wat eten we vandaag?

Het weekmenu staat in het teken van de lente. Ik heb een aantal frisse en lichte recepten uitgezocht. Bij lente denk ik onder andere aan geitenkaas. Laat er nou een stamppotje online staan met geitenkaasballetjes. Het belooft prachtig weer te worden dus de bbq mag aan voor kip spiesjes. De spiesjes kun je ook in de pan maken natuurlijk, kijk wat bij je past. Stel dat de bbq wel aangaat, maakt dan ook frisse kruidenboter met citroen. Verder heb ik een lekker kippannetje voor je bedacht en een lekker snel pasta recept dat binnen 20 minuten op tafel staat.

Het weekend duik je de keuken in voor een heerlijke makkelijke chocoladetaart met aardbeien. Ik krijg er weer trek van.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 255

Maandag: zoete aardappel stamppot met geitenkaas balletjes

Vandaag kun je een lekker stamppotje met een twist eten. Het is een stamppot van zoete aardappel en zacht gebakken prei. Het vlees wordt vervangen door geitenkaas balletjes die door gezouten pinda’s zijn gerold. Even iets anders en zo smaakvol.

Een stamppot is lekker, voedzaam en makkelijk te maken. Deze zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes is een smakelijk vegetarisch recept.

Dinsdag: kip in tomatensaus met (bloemkool) rijst

De kip in tomatensaus is een makkelijke maaltijd voor doordeweeks. Sinds de samenwerking met Heinz tomato frito van 2 jaar terug, staat er altijd een pakje in de voorraadkast. Het is zo’n fijne basis voor een saus. Dit keer voeg je alleen spinazie, knoflook en basilicum toe voor een smaakvolle saus.

Kip in tomatensaus met bloemkoolrijst

Woensdag: snelle pasta recepten

Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Lukt dat echt? Yes, bekijk mijn verzameling met snelle pasta recepten.

10 x snelle pasta recepten

Donderdag: kip gyros spiesjes

Met deze kip gyros spiesjes haal je de smaken van Griekenland in huis. Lekker voor op de bbq deze week. Maak je kunt deze spiesjes ook maken bij krieltjes uit de oven en groente naar smaak. Maak ook eens tzatziki erbij. Deze saus maak je makkelijk zelf en is zo veel lekkerder dan uit een kant en klaar bakje.

kip gyros spiesjes

Vrijdag: gevulde pita broodjes

Hoe lekker is het om op vrijdag pita broodjes in de oven te schuiven en te vullen met groente of vlees naar smaak? Bij mij kiezen ze graag voor gyros, voor mezelf maak ik dan een keuze uit recepten uit dit overzicht.

Een pita pulled champignon is de plantaardige versie van het bekende broodje pulled pork of pulled chicken. Super smakelijk en je mist het vlees niet.

Zaterdag: frisse kruidenboter

Het bbq seizoen is gestart! Een zelfgemaakte kruidenboter voor bij stokbrood hoort er zeker bij. Dit is een lekker fris recept met citroen en limoen.

Frisse kruidenboter met citroen

Zondag: chocoladetaart met aardbeien

Zondag gaan we bakken! Deze chocoladetaart lukt gegarandeerd. Lekker met slagroom en vers fruit on top.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten Lekker eten met Linda

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.