4.8 uit 8 beoordelingen

Chocoladetaart met aardbeien

Ohlala vandaag een recept op de blog dat jullie niet van mij gewend zijn: een chocoladetaart met aardbeien. Eigenlijk was deze taart voor Moederdag bedoelt. Alleen was ik zo druk met shoppen voor de tuin, dat het mij niet gelukt is. Gelukkig kun je deze makkelijke taart voor elke gelegenheid bakken.

De bereiding van deze chocoladetaart is eenvoudig. Dit bak recept bewijst in ieder geval dat iedereen een taart kan bakken. De basis voor deze taart bestaat uit slechts een paar ingrediënten. Om de taart extra feestelijk te maken, kies ik voor een topping met slagroom, aardbeien en blauwe bessen.

Voor wie ga jij deze chocoladetaart maken?

Makkelijke chocoladetaart met aardbeien. Je kunt de chocolade taart versieren met slagroom en fruit naar keuze. Klik snel op de foto voor het recept. #taart #verjaardag #chocolade

Chocoladetaart

Ingrediënten

Aantal personen1 taart
  • 50 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram gezeefde bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zeezout bij voorkeur Maldon
  • 200 ml slagroom of spuitbus
  • 250 gram aardbeien
  • flinke hand blauwe bessen
  • extra nodig: taartvorm 20 cm en eventueel een spuitzak met vorm of gebruik een stevige diepvrieszak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je chocoladetaart?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet de taartvorm in met boter of een spray.
  • Snijd de roomboter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Laat even afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker los. Roer de gezeefde bloem en bakpoeder toe aan de eieren. Roer het chocolademengsel en een snufje zeezout door het eimengsel.
  • Giet het beslag in de vorm en zet 40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de chocoladetaart gaar is. Is de prikker droog, dan is de taart klaar.
  • Klop de slagroom stijf en vul een spuitzak met een stervormige spuitmond. Bedenk de bovenkant met kleine toefjes slagroom. Snijd de aardbeien doormidden en decoreer hiermee de chocoladetaart. De blauwe bessen strooi je er als laatste overheen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.