10 x snelle pasta recepten

10 x snelle pasta recepten. Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Snelle recepten met pasta

1. Snelle macaroni zonder pakjes en zakjes

Dit macaroni recept maak ik zeker 1x per twee weken. Vanwege de voetbaltrainingen van mijn zoon, eten wij regelmatig om 17:00 uur. Dit snelle macaroni recept is dan ideaal, zodat ik zo lang mogelijk kan doorwerken…

Snelle macaroni zonder pakjes en zakjes

2. Spaghetti carcio e pepe (3 ingredïenten)

De klassieker spaghetti cacio e pepe hoort zeker thuis in het lijstje van snelle pasta recepten. De vegetarische pastasaus wordt gemaakt met het kookvocht van de spaghetti en de kaas. Zorg dat de kaas en peper klaarstaan, zodat je snel en efficiënt de pastasaus kunt maken.

spaghetti cacio e pepe

3. Eenpans taco pasta

Een eenpans pasta met Mexicaanse twist door het gebruik van Mexicaanse taco kruiden en een potje taco saus. Natuurlijk mogen de bonen en kaas niet ontbreken en klaar is de makkelijke maaltijd.

Eenpans taco pasta

4. Pasta met romige avocado saus

Kijk van dit soort pasta recepten word ik echt heel blij. Terwijl de spaghetti kookt, maak je de romige avocadosaus. Ik denk dat dit recept met pasta zelfs binnen 15 minuten klaar is.

pasta met romige avocadosaus

5. Pasta met zalm en doperwten

Verse pasta is een ideale manier om de kooktijd van een maaltijd te versnellen. Zet alle ingrediënten klaar en geniet van deze voorjaarspasta met zalm.

Pasta met zalm en doperwten

6. Snelle pastasaus uit de blender

Kook een pasta naar keuze en maak ondertussen deze snelle pastasaus door alle ingrediënten in een blender te stoppen. Binnen 5 minuten is de basissaus klaar voor gebruik. In de blog geef ik je suggesties om de saus verder te pimpen.

Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept.

7. Spaghetti met cherry tomaat en tonijn

Een makkelijk spaghetti recept voor de zomer. Ook bij dit pasta recept geldt: terwijl de pasta kookt, snijd je de andere ingrediënten. Vervolgens hussel je de tomaatjes, olijven, sjalotjes en tonijn door elkaar en klaar is de makkelijke pasta maaltijd.

Spaghetti met cherry tomaat en tonijn

8. Pasta carbonara

In het lijstje snelle pasta recepten mag de klassieke pasta carbonara niet ontbreken. Zorg dat iedereen alvast aan tafel zit. Een pasta carbonara is het lekkerst als je de saus met spekjes, eieren, en kaas direct eet.

pasta carbonara voor op de camping

9. Penne met spinazie en gorgonzola

Een snelle pasta maaltijd heeft vaak weinig ingrediënten. Deze penne maak je met 4 ingrediënten en is zo smaakvol. De gorgonzola met walnoten zorgen voor ontzettend veel smaak.

Penne met spinazie en gorgonzola

10. Spaghetti met broccoli en doperwten

Als afsluiter in het lijstje van snelle pasta recepten een pasta maaltijd die net even anders is. Meestal maak ik een pasta saus met tomaten. Voor deze saus maal je kort gekookte broccoli met kookroom. De doperwten kook je mee met de pasta en dan staat dit pasta recept zo op tafel.

Spaghetti met broccolisaus en doperwten

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.