Nog geen beoordelingen

Frisse kruidenboter met citroen

Voor kruidenboter kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Ik ben dol op de traditionele kruidenboter. Deze kruidenboter is net even anders en lekker fris door het gebruik van citroen en limoen.

De frisse kruidenboter combineert goed bij vis of een stukje stokbrood. Nu heb ik niet altijd verse citroenen en limoenen in huis. Van deze kruidenboter maak je bij voorkeur een grotere portie en de rest vries je in.

Hoe dan? Vul een ijsklonthouder met porties kruidenboter. Of gebruik de Jamie Oliver methode. Neem een stuk huishoudfolie, leg de boter erop in de vorm van een staaf. Rol de boter strak in folie en draai de uiteinden dicht als een snoepje.

Frisse kruidenboter

Frisse kruidenboter met citroen en limoen

Ingrediënten

1 portie
  • 250 gram roomboter
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse bieslook of 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 1 biologische citroen
  • 1 biologische limoen
  • vers gemalen zwarte peper en zeezout

Voor erbij

  • stokbrood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  • Pers de knoflook uit en knip de bieslook in kleine stukjes.
  • Boen de citroen en limoen schoon. Rasp de citrusvruchten.
  • Voeg de knoflook, bieslook en citrus rasp toe aan de boter. Roer door elkaar met een paar druppels citroen en limoen. Breng de kruidenboter verder op smaak met zwarte peper en zeezout.

Linda’s Tips

  • Tip: snijd de rest van de citroen en limoen in partjes en voeg toe aan een kan water.
Frisse kruidenboter
Deze kruidenboter is net even anders en lekker fris door het gebruik van citroen en limoen. Serveer de frisse kruidenboter met citroen bij vis of stokbrood.

Voor kruidenboter kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Download mijn E-book met 15 makkelijke barbecue recepten en maak het kruidenboter recept dat hierin staat.

Download button

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.