9 x gevulde pita broodjes

Bij mij thuis zijn ze gek op gevulde pita broodjes. Met name op vrijdag – dan word er niet gekookt in huize Linda – staan deze broodjes met regelmaat op het weekmenu. Het fijne aan pita’s is dat je ze met oneindig veel variaties kunt vullen.

In dit overzicht het ik de lekkerste recepten met pita broodjes verzameld. Wat dacht je van een pita gevuld met pulled chicken of een lekkere vegetarisch gevuld broodje met feta en gegrilde groente?

Gevulde pita broodjes recepten

1 Zelf pitabroodjes maken

Voordat ik start met de makkelijkste recepten om een pita broodje mee te vullen, geef ik je het recept voor zelfgemaakte pita’s. Ik waarschuw je vooraf: hierna wil je nooit meer anders.

Zelf pitabroodjes maken

2 Pita pulled chicken

Voor pulled chicken heb je normaal tijd nodig, bij dit makkelijke recept ben je binnen 15 minuten klaar. De kip wordt gekookt in bouillon, vervolgens trek je het met een vork uit elkaar. Ondertussen maak je de saus en zodra de pita’s uit de oven komen, kun je ze vullen en aanvullen.

Pita pulled chicken

3 Pita met feta spread en gegrilde groente

Het eerste vegetarische gevulde pitabroodje in het overzicht. Heb je ooit feta spread gemaakt? Het klinkt misschien heel ingewikkeld, de bereiding is super simpel. Waan je even in Griekenland met de pita met feta spread en gegrilde groente.

Pita met feta spread en gegrilde groente

4 Pita pulled champignon

Pulled pork en chicken is alom bekend. Dit is een vega versie met champignon met een Aziatische saus oestersaus en sojasaus.

Een pita pulled champignon is de plantaardige versie van het bekende broodje pulled pork of pulled chicken. Super smakelijk en je mist het vlees niet.

5 Pita met biefstuk reepjes en groente

Vul een pita broodjes eens met biefstuk reepjes en groente. Dit is een stuk minder vet, dan een gyros variant.

pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

6 Pita met falafel en spitskool

Een pita falafel is altijd goed natuurlijk. Voor een extra groente intake bak je spitskool met ketjap en kerrie. Een onwijs lekkere combinatie met elkaar.

Pita met falafel en spitskool. Dit is een makkelijke maaltijd na een drukke werkdag of werkweek. Met slechts een handjevol ingrediënten zet je dit recept op tafel. #vegetarisch

7 Pita burger met gegrilde groente

Voor dit gevulde pitabroodje maak je zelf hamburgers. Deze burger bestaat uit rund- en lamsgehakt met verschillende kruiden. Daarnaast gril je groente en klaar is je ultieme burger pita.

festival burger

8 Pita pizza

Met speltmeel maak je heel makkelijk zelf pita’s. Dit keer vul je het broodje niet, maar gebruik je de pita’s als pizza bodem.

Pita pizza's van speltmeel

9 Pita met groente en geitenkaas

Het laatste recept uit de rij met gevulde pita broodjes is wederom vegetarisch. Biet en geitenkaas zijn echte smaakvrienden en samen met de munt zorgt dit voor een heerlijke smaak. Probeer het eens uit!

pita met groente en geitenkaas

Wil je één van deze recepten opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Gevulde pita broodjes recepten

Foto credits: Linda & My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.