Nog geen beoordelingen

Kip in tomatensaus met bloemkoolrijst

Van een maaltijd boordevol groente, daar hou ik van. Als de smaak dan precies uitpakt zoals gehoopt ben ik helemaal gelukkig. De kip in tomatensaus met bloemkoolrijst is hier een goed voorbeeld van.

Mijn kookstijl is te omschrijven als makkelijk en praktisch. Zo vind ik een tomatensaus gemaakt met ontvelde tomaten die urenlang geprutteld heeft super lekker. Alleen neem ik hier doordeweeks niet de tijd voor. Sinds een paar maanden heb ik Heinz Tomato Frito ontdekt. Knoflook en ui worden 2,5 uur zachtjes gesmoord en daarna worden er zongerijpte tomaten aan toegevoegd. De saus is zacht en zoet en je proeft heel duidelijk de zongerijpte tomaat. Heerlijk dus als basis voor in de lasagne, pastasaus, soep voor een snelle doordeweekse maaltijd.

Kip in tomatensaus met bloemkoolrijst, gebakken knoflook, spinazie en basilicum. Heerlijk recept voor het avondeten voor het hele gezin. #lekkeretenmetlinda #kip

Inmiddels is Heinz Tomato Frito niet meer weg te denken uit mijn keuken. Voor de kip in tomatensaus heb ik naast de tomatensaus, knoflook gebakken en spinazie en basilicum toegevoegd. Meer ingrediënten heb je niet nodig. Het gerecht is direct op smaak. Bij mezelf en manlief heb ik alleen nog een snufje chilipoeder toegevoegd voor extra pit.

Voor een lekkere groente intake heb ik dit keer gekozen voor bloemkoolrijst bij de kip in tomatensaus. Kijk wat bij je past.

Bloemkoolrijst recept met kip en tomatensaus. Een makkelijk recept boordevol groente en lekker gezond. #koolhydraatarm #bloemkoolrijst

Kip in tomatensaus met bloemkoolrijst

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 – 400 gram kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje vers gemalen peper
  • olijfolie
  • 350 gram (1 pakje) Heinz Tomato Frito
  • 300 gram verse spinazie
  • 10 gram basilicum + extra voor het serveren
  • 2 flinke tenen knoflook
  • snufje chilipoeder
  • 800 gram (diepvries) bloemkoolrijst

Extra nodig

  • vershoudfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de dubbele kipfilet horizontaal doormidden, zodat je 4 stukken kipfilet krijgt. Leg een stuk vershoudfolie op de kipfilets en sla plat met een deegroller of koekenpan. Kruid de kip aan twee kanten met paprikapoeder en een snufje vers gemalen peper.
  • Verwarm een scheutje olijfolie en bak de kipfilets 5 minuten om en om goudbruin in een koekenpan. Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Maak de koekenpan niet schoon.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn en hak de spinazie en basilicum grof. Verwarm de pan opnieuw en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe, zet het vuur hoger en laat de spinazie in twee delen slinken. Roer Heinz Tomato Frito en basilicum door de saus en doe de kipfilets terug in de pan. Verwarm een paar minuten en breng de kip in tomatensaus op smaak met een snufje chilipoeder.
  • Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een tweede koekenpan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten.
  • Verdeel de bloemkoolrijst en kip in tomatensaus over de borden. Bestrooi met extra gehakte basilicum.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met Heinz. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.