4 uit 2 beoordelingen

Pizzasaus maken

Pizzasaus maken. Dit is zo’n fijn basis recept om in je kook repertoire te hebben. Je kunt deze pizzasaus zelfs gebruiken als basis voor in een pasta recept.

Mijn recepten zijn vaak makkelijk en snel. De bereiding van de pizzasaus is eenvoudig, je hebt alleen een beetje geduld nodig. Je krijgt namelijk het lekkerste resultaat als je de saus even laat pruttelen. Je begint met het aanbakken van ui en knoflook zodat dit karamelliseert en een heerlijke zoete smaak krijgt.

Pizzasaus recept

Vervolgens voeg je tomatenpuree en kruiden toe. Door de puree even te bakken ontzuren de tomaten en worden ze zoeter en krijg je een intense tomatensmaak. Als laatste voeg je het blik tomaten toe en laat je de saus zachtjes koken. Op het einde pureer je de pizzasaus met een staafmixer. Lekker makkelijk toch?

Kies bij voorkeur voor hele gepelde tomaten uit blik. Deze tomaten zijn vaak iets voller en romiger van smaak. Met deze pizzasaus op je zelfgemaakte pizza wordt je pizzaparty gegarandeerd een succes! In dit blog staan heerlijke toppings voor een zelfgemaakte pizza.

Zelf pizzasaus maken

Pizzasaus maken

Ingrediënten

1 portie*
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 1 blik hele gepelde tomaten (goede kwaliteit zoals Mutti bijvoorbeeld)

Optioneel

  • vers gemalen zout en peper naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe kun je zelf pizzasaus maken?

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de ui en knoflook 10 minuten op middelhoog vuur zacht.
  • Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak 2 minuten mee.
  • Roer de tomaten uit blik erdoor en laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen totdat de pizzasaus ingedikt is. Pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een egale pizzasaus. Laat de saus voor gebruik op een pizza altijd afkoelen.

Linda’s Tips

  • Bewaar de pizzasaus 3 tot 5 dagen in de koelkast. In de vriezer is de pizzasaus 3 maanden houdbaar.
  • * Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 pizza’s.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.