Weekmenu 154 makkelijke recepten

Wat een heerlijke werkweek heb ik gehad. Zo ben ik bezig geweest met een nieuwe samenwerking met PLUS supermarkt waarvoor ik moest vloggen in mijn tuin. Een activiteit die 3.000 km buiten mijn comfortzone ligt. En zoals altijd valt het natuurlijk enorm mee. Het was zelfs super leuk om te doen. Manlief had vrij genomen om mij te helpen met de techniek en was mijn tweede regisseur. Via ZOOM keek de echte regisseur, klant, mijn advertising bureau en productie maatschappij mee. Binnenkort laat ik jullie het eindresultaat zien.

Maandag is het Koningsdag en daarna hebben de kids vakantie. Normaal ben ik weken van te voren druk bezig met extra blogs maken. Dit jaar ben ik er helemaal niet aan toegekomen. Hoe de komende twee weken gaan lopen, weet ik ook nog niet. Ik bekijk het gewoon even per dag en dan kijk ik wel hoeveel er gewerkt kan worden.

Het weekmenu staat in ieder geval voor jullie klaar met een lekkere bloemkool curry met zoete aardappel. Groene asperges vind ik eigenlijk nog lekkerder dan het witte goud. De groene variant doet het in ieder geval goed in de aspergetaart met gerookte zalm. Mijn schoonmoeder heeft ook een bijdrage geleverd in het weekmenu met een heerlijk rijst gerecht. Daarnaast heb ik zin in het voorjaar en dat merk je aan de penne met gerookte kip, aardbeien en rucola.

Op vrijdag doe ik eens gek en staan er twee recepten klaar. We gaan genieten van aardappeltjes uit de oven met biefstuk en een zalige jus. De weekend recepten bestaan uit frisse wraps voor de lunch en zalige warme broodjes voor de zondag.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 154 makkelijke recepten

Maandag: bloemkool curry met ei

Vandaag is het natuurlijk Koningsdag, oh nee Woningsdag. Geen idee hoe deze dag zal verlopen. Wij hebben in ieder geval een pubquiz voor het hele gezin met zoom. Op het menu staat een curry met bloemkool, zoete aardappel en linzen.

bloemkool curry

Dinsdag: aspergetaart met gerookte zalm

Van de week aten wij voor het eerst dit seizoen het witte goud. We hebben het direct gekocht bij de teler in Mariaheide (echt nooit van gehoord, maar we reden er toevallig langs). Voor deze aspergetaart mag je met groene asperges aan de slag, deze vind ik stiekem nog lekkerder dan de witte asperges.

asperge taart met gerookte zalm

Woensdag: kedgeree met makreel

Bij ons hebben de kinderen vakantie en dus zal ik minder werken en wat lekkers koken. Deze kedgeree heeft veel te lang niet meer op het programma gestaan. Het is een recept van mijn schoonmoeder. Het is een zalig Indiaas gerecht met vis en ei.

Kedgeree met makreel

Donderdag: penne met gerookte kip en aardbei

Het voorjaar zit in mijn bol. De eerste maaltijdsalade heeft al op de planning gestaan. Deze penne met gerookte kip, aardbei en rucola is lekker fris en past perfect bij het mooie weer van de afgelopen dagen.

penne met aardbei en rucola

Vrijdag: krieltjes met biefstuk en parmaham

Voor vrijdag heb ik twee recepten met elkaar gecombineerd. We gaan lekker genieten met krieltjes uit de oven. Daarbij serveer je gebakken biefstuk in parmaham met een saliejus. Een goed idee toch?

krieltjes uit de oven

biefstuk met parmaham

Zaterdag: wraps met kip en mango

We lunchen vandaag met wraps die ingesmeerd zijn met zoete chilisaus, frisse mango, gerookte kipfilet en veldsla. Het water loopt mij weer in de mond.

wraps met kip en mango

Zondag: zelf bagels maken

Zondag is bakdag. De warme broodjes maak je dit keer zelf. Je hoeft er niet vroeg je bed voor uit, want het deeg mag na bereiding direct de oven in. Geniet er lekker van.

Zelf bagels maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 154 makkelijke en gezonde recepten, geschikt voor het hele gezin van Lekker eten met Linda. Met deze week een bloemkoolcurry, aspergetaart met zalm, kedgeree, aardappeltjes uit de oven met biefstuk en een penne met gerookte kip en aardbei. #lekkeretenmetlinda #weekmenu

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.