Weekmenu 89 – makkelijke recepten

Afgelopen week hadden de kinderen herfstvakantie. Ik probeer dan om de kinderen heen te werken. Dat is deze week nauwelijks gelukt. Eerst ben ik 3 dagen met mijn dochter naar Amsterdam geweest. Dat was echt te gek om te doen. Van shoppen, sushi eten, Anna Frank Huis, weer shoppen, Netflixen op de hotelkamer, wandelen in het Vondelpark en heel veel kletsen. Ik heb genoten!

Bij thuiskomst had ik nog niet zoveel zin in werk… Gelukkig had ik mijn blogs al klaar gezet voor deze week. Het weekend mag ik nog wel even aan de bak voor een campagne met borrelhapjes. Maar dat is geen straf kan ik je vertellen. De hapjes neem ik zondag mee naar een borrel, anders eet ik het allemaal zelf (weer) op.

Over het weekmenu heb ik dit keer niet zoveel te vertellen. Ik heb eigenlijk gewoon een aantal gerechten bij elkaar gezocht, waar ik trek in had.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 89 makkelijke recepten

Maandag: eenpans spaghetti met spinazie

Een goed begin van de week met een vegetarische maaltijd. Maak het jezelf niet te moeilijk en gooi alles in één pan.

eenpans spaghetti met spinazie

Dinsdag: Marokkaanse visstoofschotel

Dit is zo’n fijn stoofpotje met vis en heerlijke kruiden, die vast in je keukenkastje staan. En daarmee bedoel ik dan de kruiden hè….

Visstoofschotel

Woensdag: tagliatelle met romige preisaus

Laat ik één van mijn lezers even aan het woord: “dit recept komt hier echt heel vaak op tafel. Onze vijfjarige zoon kijkt telkens tussendoor of wij niet teveel opscheppen, zodat er niets meer voor hem overblijft. 🙂

tagliatelle met romige preisaus

Donderdag: kippensoep

Dit recept voor kippensoep is echt een aanrader. Ik kreeg dit van een goede vriendin van mij. Zodra mijn kinderen niet zo lekker zijn, vragen ze er direct om. Maak net als ik een grote pan en vries een aantal bakjes in.

zelf kippensoep maken

Vrijdag: Mexicaanse taart

Fast food friday met een Mexicaanse taart. Je hoeft niet te koken en toch is dit gerecht zo voorbereid en dan doet de oven zijn werk. Zo heb jij de tijd voor jezelf. Schenk een drankje in en proost op het weekend.

Hartige Mexicaanse taart

Zaterdag: zelf speculaaskruiden maken

Over een paar weken komt Sinterklaas weer aan in het land. Ik vind het altijd zo’n leuke tijd met zelfgemaakte Sinterklaas snacks. De basis is vaak speculaaskruiden dat je zelf kunt maken.

zelf speculaaskruiden maken

Zondag: speculaasbrokken

Nu je de koekkruiden toch in huis hebt, kun je ze maar beter direct gebruiken toch? Voor mij hoeft het geen Sinterklaas periode te zijn om speculaasbrokken te maken.

speculaasbrokken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.