Weekmenu 183 – makkelijke recepten

Weekmenu 183 staat voor jullie klaar. Het is druk achter de schermen in huize Linda. Gisteren zijn alle recepten voor Kerst op de foto gezet! Yes, wij foodbloggers leven vaak een week van 6 tot 8 weken voor op het seizoen. Met name in de kerst periode proberen we op tijd alles te fotograferen, want rond 15 uur wordt het licht slecht.

Daarbij komen er altijd meer blogs online in ons hoogseizoen. Ik heb nog een leuk idee voor gourmetten, maar weet niet of hier nog ruimte voor is in mijn planning 🙂

Mijn eigen weekmenu is een rommeltje. De afgelopen tijd ben ik veel aan het #proefkoken geweest voor kerst. Na volgende week pak ik het normale ritme weer op.

Deze week staat er een heerlijke risotto uit de oven op het menu, spaghetti met balletjes en daarbij heb ik een AGV-maaltijd in een ovenschotel veranderd. De rijstsalade is een maaltijd vol tropische smaken en door de recepten voor verse loempia’s heb ik heimwee naar Bali gekregen. Kortom, de recepten hebben wereldse smaken deze week.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 183 makkelijke recepten

Maandag: champignon risotto uit de oven

Vind jij risotto maken lastig? Maak dan eens dezechampignon risotto uit de oven. Dit risotto recept kan niet mislukken en je hoeft er ook niet continue voor in de pan te roeren.

Champignon risotto uit de oven

Dinsdag: spaghetti met balletjes

Wat mij betreft best of both worlds: zelfgemaakte gehaktballetjes én een zelfgemaakte pastasaus. Op Instagram heb ik een Reels (video) van gemaakt gemaakt, zodat je ziet hoe makkelijk de pastasaus uit de blender is.

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Woensdag: krieltjes met broccoli en kip

Een standaard aardappel-groente-vlees maaltijd staat hier niet zo vaak op tafel. Ik vind zo’n maaltijd vaak een beetje saai en geef er liever een twist aan. Zo ontstond dit recept vankrieltjes met broccoli en kip uit de oven. Met slechts 7 ingrediënten draai je deze ovenschotel in elkaar.

Krieltjes met broccoli en kip uit de oven

Donderdag: rijstsalade met garnalen

Deze rijstsalade is een voorbeeld hoe ik een snelle maaltijd in elkaar draai voor doordeweeks. Ik kook rijst of couscous en duik de koelkast in voor restjes groente. Vervolgens combineer ik dit met eiwitten naar keuze en maak een eenvoudige dressing. Deze salade is Oosters geörienteerd en dus combineer ik het met chilisaus.

Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

Vrijdag: 3 x spring rolls recepten

Yes, de makkelijke vrijdagavond hap zijn zelfgemaakte spring rolls. Zet allerlei ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen spring rolls vullen.

verse loempia recepten

Zaterdag: lunch: witlofsalade met appel

Elke zondag en woensdag maak ik voor 2 dagen mijn lunch. Deze witlofsalade met appel en kip behoort tot mijn favorieten.

Witlof salade met appel en kip

Zondag: speculaas plaatcake

Deze speculaas plaatcake heb ik samen met mijn dochter ontwikkeld. Ik koester hier mooie herinneringen aan, zeker omdat zij de controle overnam in de keuken en mij tips gaf.

speculaas plaatcake

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 183 inspiratie voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.