4.6 uit 25 beoordelingen
10 minuten

Snelle pastasaus uit de blender

Zoals jullie weten ben ik dol op recepten zonder pakjes en zakjes. Natuurlijk is even snel een pot of pakje gebruiken lekker makkelijk en het scheelt ook nog eens tijd. Alleen is de smaak van zelfgemaakte gerechten vaak lekkerder. Dit geldt ook voor een pastasaus. Hoe fijn is het om binnen 5 minuten een snelle pastasaus klaar te hebben?

Bij mijn collega Charlotte oftewel Charlies Kitchen staat zo’n super snelle pastasaus uit de blender op haar blog. Nog niet eerder had ik op deze manier een pastasaus in elkaar gedraaid. Wat een fijn recept is dit zeg! Binnen no-time is de basis saus klaar. Vervolgens kun je kiezen voor extra smaakmakers en daarna de saus gebruiken zoals je gewend bent. Voeg bijvoorbeeld gehakt toe voor een snelle bolognese saus.

Bij Charlies Kitchen kun je trouwens terecht voor veel meer lekkere en voedzame recepten. Net als ik, houdt ze van makkelijke recepten. Op haar blog geeft ze naast voedingskundige info, simpele handvatten voor een energiek leven. Ze heeft hiervoor het #echtinbalans programma bedacht, waarbij ze mensen in 12 weken coacht naar een energiek leven.

Char is één van de mensen die ik heel graag volg op social media. Ze is oprecht, laat ook de minder leuke zaken van het leven zien en blijft altijd, maar dan ook altijd positief. Ik geniet enorm van haar enthousiasme en haal inspiratie uit haar tips voor meer balans. Kortom: een dame om te volgen!

Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept.

Snelle pastasaus uit de blender

Ingrediënten

Aantal personen2 porties
  • 750 gram roma tomaten
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote hand verse basilicum 7-8 gram
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • snufje zout
  • snufje peper

Extra nodig

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je snelle pastasaus uit de blender?

  • Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snijd in 4 stukken.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de blender en mix tot een gladde massa en klaar is je saus!

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.