Zoals jullie weten ben ik dol op recepten zonder pakjes en zakjes. Natuurlijk is even snel een pot of pakje gebruiken lekker makkelijk en het scheelt ook nog eens tijd. Alleen is de smaak van zelfgemaakte gerechten vaak lekkerder. Dit geldt ook voor een pastasaus. Hoe fijn is het om binnen 5 minuten een snelle pastasaus klaar te hebben?
Bij mijn collega Charlotte oftewel Charlies Kitchen staat zo’n super snelle pastasaus uit de blender op haar blog. Nog niet eerder had ik op deze manier een pastasaus in elkaar gedraaid. Wat een fijn recept is dit zeg! Binnen no-time is de basis saus klaar. Vervolgens kun je kiezen voor extra smaakmakers en daarna de saus gebruiken zoals je gewend bent. Voeg bijvoorbeeld gehakt toe voor een snelle bolognese saus.
Bij Charlies Kitchen kun je trouwens terecht voor veel meer lekkere en voedzame recepten. Net als ik, houdt ze van makkelijke recepten. Op haar blog geeft ze naast voedingskundige info, simpele handvatten voor een energiek leven. Ze heeft hiervoor het #echtinbalans programma bedacht, waarbij ze mensen in 12 weken coacht naar een energiek leven.
Char is één van de mensen die ik heel graag volg op social media. Ze is oprecht, laat ook de minder leuke zaken van het leven zien en blijft altijd, maar dan ook altijd positief. Ik geniet enorm van haar enthousiasme en haal inspiratie uit haar tips voor meer balans. Kortom: een dame om te volgen!
Snelle pastasaus uit de blender
recept voor 1-2 porties
- 750 gram roma tomaten
- 140 gram tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote hand verse basilicum (7-8 gram)
- 4 zongedroogde tomaatjes op olie
- snufje zout en peper naar smaak
- extra nodig: blender
Stappen:
- Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snijd in 4 stukken.
- Voeg alle ingrediënten toe aan de blender en mix tot een gladde massa en klaar is je saus!
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Was super lekker en vlug klaar. Schitterend
Ja een fijn receptje is het hè. Gr. Linda
Heb hem net gemaakt met vleestomaten ook super lekker. Was eerst bang dan de saus tw dun zou zijn, maar valt echt reuze mee. In het recept staat voor 1-2 porties? Voor hoeveel personen wordt 1 portie verstaan? Ik had alles dubbel genomen voor 4 personen maar heb nu wel heel erg veel!
Hi Marianne, bij 1-2 porties ga ik uit van 4 personen. Het ligt eraan wat je er zelf nog aan toevoegt. Ik had laatst zelf alleen gehaktballetjes erbij gemaakt en dan is het 1 portie. Dus het klopt dat je nu een grote portie had. Je kunt de saus ook goed invriezen trouwens.
Bedankt voor het delen van je recept!
Aangezien ik niet uit pakjes enz wil eten zou ik de tomatenpuree graag vervangen door iets anders. Of zou ik deze weg kunnen laten en extra tomaat kunnen toevoegen?
Hi Yvonne, tomatenpuree bestaat uit geconcentreerde tomaten en zorgt voor extra smaak. Je kunt de puree ook zelf maken. Ik weet niet wat het effect op de smaak is, als je dit niet toevoegt. Probeer het eens uit of maak het zelf. Gr. Linda
Wanneer de tomaten goedkoop zijn koop ik 15 kilo en maak daar dikke tomatenpurre van door hem in te koken met een scheutje azijn, peper en zout. Dan giet ik de saus heet in schoongemaakte kleine potjes en heb voor een jaar tomatenpuree. 1 middagje werk en 1 jaar plezier
Wat goed Myriam! Je brengt mij op een idee. Gr. Linda