Nog geen beoordelingen

Champignon risotto uit de oven

Vind jij risotto maken lastig? Maak dan eens deze champignon risotto uit de oven. Dit risotto recept kan niet mislukken en je hoeft er ook niet continue voor in de pan te roeren. De champignons, andere groente en rijst bak je in een ovenvaste pan. Vervolgens mag de bouillon erbij en kun je de pan met deksel in de oven zetten. Na 30 minuten roer je de boter en Parmezaanse kaas erdoor en klaar is je risotto met champignons.

Klinkt lekker toch? Deze champignon risotto past perfect bij de herfst en is comfort food ten top.

Risotto met champignons uit de oven

Champignon risotto uit de oven

Ingrediënten

4 personen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 400 gram risotto rijst arborio
  • 200 gram champignon mix voor risotto of kastanje champignons
  • 1200 ml hete champignon bouillon
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram Parmezaanse kaas + extra voor het serveren
  • optioneel: tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui en bleekselderij fijn.
  • Verwarm een ovenbestendige pan met een scheutje olijfolie. Bak al roerend de ui en bleekselderij op middelhoog vuur in ongeveer 3-5 minuten zacht.
  • Voeg de champignon mix toe en bak 2 minuten mee. Roer nu de rijst door de groente. De rijst wordt nu zachtjes gebakken, blijf continue roeren totdat de rijst een beetje glazig wordt. Voeg alle bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet de pan met deksel 25 minuten in de oven.
  • Haal de pan uit de oven, voeg de roomboter en Parmezaanse kaas toe en roer dit goed door de risotto. Sluit af met de deksel en laat de champignon risotto 3 minuten tot rust komen.
  • Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout en voeg aan tafel extra kaas toe.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Champignon risotto uit de ovenChampignon risotto uit de oven. Heerlijke romige risotto zonder eindeloos roeren.

Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.