Nog geen beoordelingen

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Met deze spaghetti met balletjes in tomatensaus scoor je gegarandeerd aan tafel! Het hele gezin smult ervan. Naast de balletjes maak je ook de tomatensaus zelf. Het is eigenlijk een kwestie van ui, tomaat met smaakmakers in de blender stoppen. Hiermee maak je een heerlijke basis tomatensaus voor bij de pasta. Op Instagram heb ik een Reels (klein filmpje) gemaakt van de tomatensaus, zodat je kunt zien hoe eenvoudig de bereiding is.

Voor de balletjes wordt geen gehakt gebruikt, maar braadworst. Ik maak vaak balletjes van verse worst aangezien dit product al gekruid is met een specerijenmix. Dit keer voeg ik er venkelzaad, knoflook en chilivlokken aan toe. De combinatie is zalig (de combi varkensvlees en venkelzaad is klassiek) en zorgt voor heerlijke spaghetti met balletjes in tomatensaus.

Pasta met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Ingrediënten

4 personen

Balletjes

  • 4 varkensbraadworsten
  • 2 teentje knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad
  • snuf chili vlokken
  • olijfolie om in te bakken

Tomatensaus

  • 2 uien
  • 750 gram roma tomaten
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote hand verse basilicum (7-8 gram)
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • snufje zout en peper naar smaak
  • 300 gram spaghetti

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je spaghetti met balletjes?

  • Kneus het venkelzaad in een vijzel of maal kort in de hakmolen van de staafmixer. Verwijder het vel van de worstjes en doe het vlees in een kom. Voeg het venkelzaad toe, pers 2 teentjes knoflook erboven uit en meng de chilivlokken erdoor. Draai er kleine balletjes van. Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie en bak hierin de balletjes in 10 – 15 minuten goudbruin.
  • Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de uien en tomaten in grove stukken. Voeg de ui, tomaat, knoflook, tomatenpuree, verse basilicum en zongedroogde tomaatjes toe aan de blender, keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en pureer tot een saus.
  • Giet het overtollige olie uit de pan met gehaktballetjes. Voeg de tomatensaus toe en laat minimaal 15 minuten zachtjes inkoken.
  • Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de spaghetti met balletjes in de tomatensaus en een groene salade.

Linda’s Tips

Tip: op zoek naar een recept voor balletjes zonder vlees? Maak dan deze vegetarische balletjes voor in de tomatensaus.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.