Nog geen beoordelingen

Rijstsalade met garnalen en mango

Deze maand is mijn jubileum. Mijn blog bestaat 5 jaar (!). Wat een mijlpaal. Ik weet nog goed dat manlief zei: “Lin, probeer het nu eerst twee jaar, daarna zien we wel verder”. Hij verruilde zijn papadag voor een extra werkdag. Zo begon ik zonder enig verstand van social media en communicatie een blog. In het begin was het belangrijkste om content te maken. Nu staan er 963 blogs online! Bij het scrollen door mijn recepten index en zie ik dat een rijstsalade ontbreekt. Vandaag maak ik daar verandering in met de rijstsalade met garnalen, mango en avocado.

Voor de foto hebben Lucie en ik alle ingrediënten los op een bord gelegd. De dressing zit er ook nog niet over. Dit hebben we eigenlijk alleen gedaan, zodat de rijstsalade mooi op de foto komt. Wat dat betreft heb ik zoveel geleerd de afgelopen jaren. Het belangrijkste is toch wel om dicht bij jezelf te blijven. Zodra ik iets doe dat te gekunsteld is, prikken jullie hier direct doorheen, haha.

Deze rijstsalade is ook een voorbeeld hoe ik een snelle maaltijd in elkaar draai voor doordeweeks. Ik kook rijst of couscous en duik de koelkast in voor restjes groente. Vervolgens combineer ik dit met eiwitten naar keuze en maak een eenvoudige dressing. Deze salade is Oosters geörienteerd en dus combineer ik het met chilisaus. Easy Peasy.

Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gram rijst
  • olijfolie
  • 1 fijn gehakt teentje knoflook
  • 200 gram garnalen (alternatief is gerookte kip of zalm)
  • flinke snuf chili vlokken
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels chilisaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Laat een beetje afkoelen.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en garnalen toe en bak 1-2 minuten. Bestrooi met een flinke snuf chili vlokken naar smaak.
  • Snijd de mango in stukjes. Halveer de avocado en snijd elke helft in een waaier. Maak mooie krullen met de kaasschaaf of mandoline met de komkommer. Of snijd deze in stukjes.
  • Maak een dressing van de yoghurt en chilisaus.
  • Leg alle ingrediënten los op een bord, giet de dressing erover of hussel alle ingrediënten door elkaar.
Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.