• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Rijstsalade met garnalen en mango

Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

september 12, 2018 door Linda Reageer

Deze maand is mijn jubileum. Mijn blog bestaat 5 jaar (!). Wat een mijlpaal. Ik weet nog goed dat manlief zei: “Lin, probeer het nu eerst twee jaar, daarna zien we wel verder”. Hij verruilde zijn papadag voor een extra werkdag. Zo begon ik zonder enig verstand van social media en communicatie een blog. In het begin was het belangrijkste om content te maken. Nu staan er 963 blogs online! Bij het scrollen door mijn recepten index en zie ik dat een rijstsalade ontbreekt. Vandaag maak ik daar verandering in met de rijstsalade met garnalen, mango en avocado.

Voor de foto hebben Lucie en ik alle ingrediënten los op een bord gelegd. De dressing zit er ook nog niet over. Dit hebben we eigenlijk alleen gedaan, zodat de rijstsalade mooi op de foto komt. Wat dat betreft heb ik zoveel geleerd de afgelopen jaren. Het belangrijkste is toch wel om dicht bij jezelf te blijven. Zodra ik iets doe dat te gekunsteld is, prikken jullie hier direct doorheen, haha.

Deze rijstsalade is ook een voorbeeld hoe ik een snelle maaltijd in elkaar draai voor doordeweeks. Ik kook rijst of couscous en duik de koelkast in voor restjes groente. Vervolgens combineer ik dit met eiwitten naar keuze en maak een eenvoudige dressing. Deze salade is Oosters geörienteerd en dus combineer ik het met chilisaus. Easy Peasy.

Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

recept voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • olijfolie
  • 1 fijn gehakt teentje knoflook
  • 200 gram garnalen (alternatief is gerookte kip of zalm)
  • flinke snuf chili vlokken
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels chilisaus

Stappen om een rijstsalade met garnalen, mango en avocado te maken:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Laat een beetje afkoelen.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en garnalen toe en bak 1-2 minuten. Bestrooi met een flinke snuf chili vlokken naar smaak.
  3. Snijd de mango in stukjes. Halveer de avocado en snijd elke helft in een waaier. Maak mooie krullen met de kaasschaaf of mandoline met de komkommer. Of snijd deze in stukjes.
  4. Maak een dressing van de yoghurt en chilisaus.
  5. Leg alle ingrediënten los op een bord, giet de dressing erover of hussel alle ingrediënten door elkaar.

Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Onderwerp: DINER Tags: avocado, garnalen, makkelijke maaltijd, mango, rijst, rijstsalade

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 136 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
  • Amuse poke bowl met tonijn Amuse poke bowl met tonijn

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17855390335685109 BROOD MET ROOMKAAS, PISTACHE EN CRANBERRY

Ik zit nog even in mijn bubble van de @koffietijd.5uurlive uitzending van gisteren. Wat was het tof om met zoveel mensen tegelijk te #proefkoken en al jullie vragen te beantwoorden. Ik heb de heerlijkste foto’s voorbij zien komen. Nu weer terug naar de orde van de dag. 🎄Een lekker zelfgemaakt brood mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Nu smokkel ik een beetje door kant en klaar pizzadeeg te gebruiken. Tijdens een event heb ik 60 hartige peperoni rolls gemaakt met vers pizzadeeg. Voor kerst wilde ik graag een zoete versie maken voor bij het ontbijt. Dat zijn deze roomkaas broodjes met pistache, cranberries en honing geworden.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/roomkaas-broodjes-met-pistache-en-cranberries/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerst2019 #eten #watetenwemetkerst #lekkerbakken #ontbijt #brood
Instagram post 17854618405719394 ZIE IK JE ZO? Nog een paar uurtjes en dan start het live PLUS proefkook kerstdiner van 15 tot 17 uur tijdens een speciale kerstuitzending van RTL Koffietijd. Stap voor stap maken de chefs van Koffietijd het kerstdiner klaar. 
Heb je nog een vraag over de bereiding of kom je ergens niet uit? Geen nood, wij helpen je ermee. Samen met @francescakookt @laurasbakery en @lterveld zit ik in de uitzending om jullie vragen te beantwoorden via de Facebook pagina van @koffietijd.5uurlive 
Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten. Deel de foto’s met #PLUSproefkoken, #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
In mijn Facebook stories neem ik jullie mee en geef je een kijkje achter de schermen voor, tijdens en na de uitzending. Het belooft een geweldige uitzending te worden! Ik heb er zin in. Jullie ook?

#samenwerking #proefkoken #PLUSproefkoken #kerst #kerst2019 #feestdagen #goedetenissameneten @plussupermarkt #kerstmis #koken
Instagram post 17850996310730999 CARPACCIO TOMPOUCE MET TRUFFEL MAYO

Mijn tweede voorgerechtje voor Kerst is deze hartige carpaccio tompouce. De klassieke gerechten doen het elk jaar eigenlijk het beste met Kerst. Ik was dan ook op zoek naar een carpaccio twist. En dat is dus deze eyecatcher geworden met bladerdeeg.

Voor erbij serveer ik truffel mayonaise. Echt, dat smeer ik bijna overal op. Heb je nu gasten die dit heerlijke goedje niet kunnen waarderen, kun je pesto gebruiken.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/carpaccio-tompouce-met-truffel-mayonaise/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerstmenu #kerstdiner #kerst2019 #voorgerecht #koken #eten #watetenwemetkerst #lekkerkoken #carpaccio
Instagram post 17845707310832459 NIET VERGETEN 14 DECEMER samen Proefkoken voor Kerst! Oh lieve mensen ik heb er zo onwijs zin in. Zaterdag a.s. van 15:00 – 17:00 gaan we het PLUS kerstmenu proefkoken tijdens een speciale kerstuitzending van Koffietijd op RTL 4. 
Ik zie het proefkoken als een generale repetitie voor Kerst. Zo weet je precies hoe je de recepten moet bereiden, hoe lang je ermee bezig bent en ook hoe je zorgt voor een feestelijke presentatie. En als beloning mag je al het lekkers nog opeten ook. Zo zit je met Kerst relaxed aan tafel, want dat blijft toch echt het belangrijkste. 
Tijdens de uitzending maken de vaste chefs van Koffietijd een compleet kerstdiner. Jij kunt live meekoken vanuit je eigen keuken en je vragen stellen aan ons. Benieuwd wat we gaan koken? Check dan snel even mijn stories en doe mee! Of kijk in ieder geval naar Koffietijd, want het wordt echt een te gekke uitzending! 
Doe je mee? Praat dan mee met #PLUSproefkoken en #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
#proefkoken #PLUSproefkoken #goedetenissameneten #kerst #kerst2019 #feestdagen #samenwerking
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld