Nog geen beoordelingen

Speculaas ijs: toetje voor Sinterklaas

Dit speculaas ijs durf ik eigenlijk geen recept te noemen. Voor dit toetje hebt je slechts 3 ingrediënten nodig: vanille roomijs, speculaasjes en speculaaskruiden. Meng alles door elkaar en presenteer het Sinterklaas ijs in een suikerschelp. Een makkelijk recept waar je altijd tijd voor hebt, toch?

De blog staat vol met allerlei Sinterklaas recepten en de klassiekers zijn allemaal al voorbij gekomen de afgelopen jaren van kruidnoten tot speculaasbrokken.

Speculaas ijs

De laatste 2 jaar heb ik mij gestort op de Sinterklaas toetjes. Daar ben ik zelf ook pas achter gekomen, nadat ik de lijst met Sinterklaas recepten doornam. De appel met kruidnoten crumble en ijs is een echte topper en maak ik regelmatig als er vrienden of familie komen eten. Het bolletjes ijs maakt het toetje extra feestelijk.

Speculaas ijs

Dit brachthet idee om ijs te upgraden door er koek aan toe toe te voegen. De bereiding van het speculaas ijs is echt heel makkelijk en ze leuk om te doen. Vervolgens kun je de ijs schelpen aankleden met Sinterklaas snoepgoed of je kiest ervoor om extra speculaas (of kruidnoten) over het toetje voor Sinterklaas te strooien. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Speculaas ijs: toetje voor Sinterklaas

Ingrediënten

Aantal personen4 stuks
  • 4 flinke bollen vanille roomijs
  • 4 speculaasjes
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 50 gram pure chocolade
  • 4 suikerschelpen of roomboter gebaksbodem Jos Poell – te vinden bij het bakschap

Optioneel

  • Sinterklaas snoepgoed en pepernoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Laat een bak met vanille roomijs even ontdooien totdat je er 4 bollen uit kunt scheppen. Maal 3 speculaasjes fijn in de hakmolen van de staafmixer. Hak het 4e speculaasjes in kleine stukjes. Meng het ijs met de speculaas en de kruiden. Zet terug in de vriezer.
  • Ter plekke smelt je de pure chocolade au bain-marie. Neem een steelpannetje met een laagje water, zet hierop een hittebestendige kom die het water niet raakt. Breng het water aan de kook en breek de chocolade en leg in de kom. Roer met een spatel totdat alle chocolade is gesmolten.
  • Neem een suikerschep, schep hierin 1 bolletje speculaas ijs. Drizzle de chocolade met een lepel over de gevulde suiker schelpen. Decoreer naar wens met snoepgoed en pepernoten. Serveer direct.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Speculaas ijs toetje voor Sinterklaas met 3 ingrediëntenSpeculaas ijs met 3 ingredienten: vanille ijs, speculaas en speculaas kruiden

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.