4.5 uit 2 beoordelingen
bereiding 15 minuten

Lunch: witlof salade met appel en kip

Groente bij de lunch, ik ben er dol op. Daarmee bedoel ik niet een plakje komkommer of tomaat op de boterham. Bij de lunch maak ik graag een goed vullende salade, zodat ik de hele middag geen trek heb. Deze witlof salade met appel en kip staat regelmatig op het menu. Elke zondag en woensdag maak ik voor 2 dagen mijn lunch. Als je mij volgt op Instagram, dan heb je mijn voorbereidingen vast voorbij zien komen.

Witlof salade met appel

Tijdens het werk in de ochtend, kan ik mij al helemaal verheugen op de witlof salade met appel die op mij wacht. De rauwe witlof, wortel en appel maak de salade lekker knapperig. Mocht je liever geen vlees eten, dan kun je de gerookte kip ook vervangen door (oude) kaas. De dressing wordt gemaakt met kwark (yoghurt), mayonaise en kerrie. De topping bestaat uit gewelde rozijnen en verse platte peterselie.

Gezonde lunch: witlof salade met appel

Hopelijk heb ik je laten zien dat een gezonde lunch salade maken weinig voorstelt. De blog staat vol met makkelijke lunch recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade met biet en linzen of deze salade met kikkererwten, tomaat en tonijn?

Heb jij nog een lekkere combinatie voor de lunch? Laat het mij dan weten via het contactformulier, wie weet komt jouw recept dan binnenkort online!

Gezonde lunch: witlof salade met appel

Lunch: witlof salade met appel en kip

Ingrediënten

2 porties
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 winterpeen of zakje wortel julienne
  • 150 gram gerookte kip
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • optioneel: verse platte peterselie

Dressing bij de salade

  • 2 eetlepels kwark
  • 2 flinke theelepels mayonaise (bv. Licht & Romig van Calvé)
  • kerrie naar smaak

Optioneel

  • olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een witlof salade met appel?

  • Snijd de onderkant van de witlof en snijd de stronk doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof vervolgens in stukjes. Schil de winterpeen en rasp of snijd de peen in stukjes. Snijd de kip en appel in stukjes.
  • Maak de saladedressing met de kwark, mayonaise en kerrie. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. De goede vetten zorgen ervoor dat vet oplosbare vitamines (bv vitamine K uit de wortel) beter opgenomen worden door het lichaam. Doe de dressing in twee kleine potjes.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen.
  • Leg de gesneden witlof aan één zijde, vervolgens de wortel, daarna de appel en eindig met de kip. Strooi de rozijnen en eventueel kruiden erover. Zet de saladedressing bakjes erbij.
  • Sluit de bakken af en zet de witlof salade met appel in de koelkast. Je kunt de voorbereide lunch twee dagen bewaren in de koelkast. Hussel de ingrediënten en dressing pas bij de lunch door elkaar.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.