Maiskolf met feta saus

Wie er ook zo dol op geroosterde mais van de barbecue? Meestal smeer ik de maiskolven in met kruidenboter. Dit keer doe ik anders en maak eenmaiskolf met feta saus. Een soortgelijk recept hiervoor zag ik ooit bij Francesca Kookt voorbij komen. Zij strooit feta, gerookte paprikapoeder en koriander over de geroosterde mais.

Ik heb dit recept van mais met feta ooit eens uitgeprobeerd en ik was vanaf de eerste hap verkocht. Het enige dat ik lastig vond is dat de feta continue van de mais rolde. Vandaar dat ik een feta saus heb gemaakt voor over en bij de geroosterde mais.

Maiskolf met feta saus en koriander

Op zoek naar nog meer lekkere bijgerechten voor bij de barbecue? Download dan mijn E-book met 15 makkelijke bbq recepten.

Download button

Maiskolf met feta saus

  • 2 voorgekookte maïskolven
  • 50 gram feta
  • 50 gram kookroom
  • 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder (of chili peper)
  • 1/2 eetlepel vers gehakte koriander + extra ter garnering
  • extra nodig: 6 houten saté prikkers

Hoe maak je een maïskolf met feta saus?

  1. Haal de maïskolven uit de verpakking. Dep droog met keukenpapier. Snijd elke kolf in 3 stukken met een scherp mes. Steek een saté prikker door elk stuk.
  2. Maak ondertussen de saus. Doe de feta, kookroom, paprikapoeder en koriander in de beker van de staafmixer. Mix tot een egala massa.
  3. Grill in 5 tot 7 minuten op de bbq. De maïskolven zijn al gekookt, dus je verwarmd ze op de barbecue. Serveer maiskolven met de feta saus.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Maiskolf met fetasaus van de barbecueMais met feta saus, koriander en gerookt paprikapoeder

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.