Wie er ook zo dol op geroosterde mais van de barbecue? Meestal smeer ik de maiskolven in met kruidenboter. Dit keer doe ik anders en maak een maiskolf met feta saus. Een soortgelijk recept hiervoor zag ik ooit bij Francesca Kookt voorbij komen. Zij strooit feta, gerookte paprikapoeder en koriander over de geroosterde mais.
Ik heb dit recept van mais met feta ooit eens uitgeprobeerd en ik was vanaf de eerste hap verkocht. Het enige dat ik lastig vond is dat de feta continue van de mais rolde. Vandaar dat ik een feta saus heb gemaakt voor over en bij de geroosterde mais.
Op zoek naar nog meer lekkere bijgerechten voor bij de barbecue? Download dan mijn E-book met 15 makkelijke bbq recepten.
Maiskolf met feta saus
Ingrediënten
- 2 voorgekookte maïskolven
- 50 gram feta
- 50 gram kookroom
- 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder of chili peper
- 1/2 eetlepel vers gehakte koriander + extra ter garnering
Extra nodig
- 6 houten saté prikkers
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Haal de maïskolven uit de verpakking. Dep droog met keukenpapier. Snijd elke kolf in 3 stukken met een scherp mes. Steek een saté prikker door elk stuk.
- Maak ondertussen de saus. Doe de feta, kookroom, paprikapoeder en koriander in de beker van de staafmixer. Mix tot een egala massa.
- Grill in 5 tot 7 minuten op de bbq. De maïskolven zijn al gekookt, dus je verwarmd ze op de barbecue. Serveer maiskolven met de feta saus.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie