Weekmenu makkelijke recepten 230

Het weekmenu, persoonlijk kan ik er geen genoeg van krijgen. Elke week hangt er een nieuwe eetplanning bij ons in het keukenkastje. Het zorgt voor rust en structuur hier in huis. Zeker omdat ik 3 x per week om 16:15 uur (!) sta te koken, zodat mijn zoon een voedzame maaltijd eet voor zijn voetbaltraining.

Inmiddels zijn we gewend om vroeg (17:00 uur) te eten. Het voordeel is dat de avond lekker lang duurt.

Wat eten we deze week? Op het menu staat een vegetarische bloemkoolcurry, een pompoen recept en een stamppot met zoete aardappel en aubergine. Daarnaast vertel ik je meer over kip braadstomen. Dit kun je heel eenvoudig zelf maken zonder pakje en zakje. Vrijdag is pizzanight met zelfgemaakt deeg. Het weekend staat in het teken van de vriezer vullen met appelmoes. Zondag start je goed met een zalig pannenkoek ontbijt.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 230

Maandag: bloemkool curry

De combinatie van bloemkool met zoete aardappel in een milde curry is altijd een goed idee. Bij curry wordt vaak gedacht dat het een pittige maaltijd is, maar deze pasta zorgt juist voor smaak. Probeer de curry met bloemkool en linzen eens uit, mijn kids eten ook gewoon mee. Ik heb altijd een potje van deze currypasta in huis.

bloemkool curry

Dinsdag: 10 x pompoen recepten

Pompoen is bij uitstek een herfst groente. In dit overzicht kun je kiezen uit een pompoen stamppot, ovenschotel, traybake of soep. Kies voor gemak en koop kant en klaar gesneden pompoen koelvers of uit de vriezer.

10 x pompoen recepten

Woensdag: zoete aardappel met aubergine en witvis

Dit is een twist op een klassieke stamppot: zoete aardappel stamppot met aubergine. Voor erbij bak je witvis naar keuze. Heerlijk!

Zoete aardappel aubergine stamppot met vis is makkelijk te maken met weinig ingrediënten. De stamppot wordt op smaak gebracht door baba ganoush.

Donderdag: kipdrumsticks in een braadzak

Voordat ik startte met bloggen, was ik verantwoordelijk voor koken op locatie op grote evenementen. Zo heb ik tientallen duizenden mensen laten kennis maken met Maggi Braadstomen. Je kunt dit makkelijk zelf maken door een kruidenmix aan een braadzak toe te voegen. Het resultaat zijn heerlijk malse kipdrumsticks. Echt een aanrader!

Kip in een braadzak

Vrijdag: zelf pizza maken

De laatste maanden ben ik er zelf niet zo vaak aan toegekomen om zelf pizzadeeg te maken. Dit is absoluut niet moeilijk en zo ontzettend lekker. Ik geef je ook tips voor mijn favoriete topping.

zelf pizza maken

Zaterdag: zelf appelmoes maken

In het weekend heb je vast meer tijd en dan is het ideaal om zelf appelmoes te maken en dit in te vriezen. Zo heb je altijd zelfgemaakte appelmoes bij de hand.

appelmoes maken

Zondag: bananenpannenkoeken

Begin de dag goed met bananenpannenkoeken. Ik vind dit echt een verwennerij. Op mijn vrije woensdag mag ik ook graag pannenkoekjes maken. Dan voeg ik vaak nog havermout toe. Dit bananenpannenkoeken recept is een fijn basis recept. Daarbij geef ik je tips voor verschillende toppings.

Bananenpannenkoeken maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.