Snijbonen stamppot met geitenkaas met spek

Wat eten we vandaag? Eensnijbonen stamppot met geitenkaas en spek. Yum! Dit is een typisch Linda recept, lekker makkelijk en de stamppot is net even anders door de geitenkaas met spek.

Elke dag weer een nieuw gerecht verzinnen, ook ik heb er moeite mee. En met een simpele stamppot hoef ik thuis niet meer aan te komen. Ze zijn veel te verwend geraakt de afgelopen jaren. Hoe kun je een twist geven aan een snijbonen stamppot? Juist met geitenkaas pakketjes met spek. Je kunt dit bij mijn supermarkt kant en klaar kopen. Zelf maken is eigenlijk net zo leuk en helemaal niet moeilijk. Kijk maar even mee.

Snijbonen stamppot met geitenkaas en spek

Snijbonen stamppot met geitenkaas en spek

recept voor 4 personen:

 • 1000 gram aardappelen
 • 600 gram snijbonen
 • 125 ml melk
 • klontje boter
 • snufje peper en zout
 • 200 gram geitenkaas (in plakjes)
 • 12 plakjes ontbijtspek
 • optioneel: handje pecannoten

Hoe maak je een snijbonen stamppot met geitenkaas?

 1. Was en schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappelen tot een puree.
 2. Kook de snijbonen in 10-12 minuten gaar. Roer door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
 3. Neem een plak ontbijtspek, snijd in de breedte doormidden. Leg de plakjes ontbijtspek op elkaar in een plus teken. Leg een geitenkaasplakje erop en vouw dicht. Herhaal dit met de rest van de geitenkaas en ontbijtspek.
 4. Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Bak de geitenkaas pakketjes op middelhoog in 7 minuten goudbruin.
 5. Serveer de snijbonen stamppot met de geitenkaas pakketjes. Strooi er optioneel pecannoten overheen voor een lekkere crunchy touch.

Tip: roer eens een potje witte bonen door de puree.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Stamppot recept van snijbonen met geitenkaas pakketjes

Snijbonen stamppot met geitenkaas pakketjes met spek

Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.