Wie is er ook zo dol op de recepten van Ottolenghi? Dit recept van de zoete aardappel salade met feta is een twist op zijn zoete aardappel koekjes uit het boek Plenty. Deze koekjes worden gemaakt met gepofte zoete aardappel met een yoghurt room dip en koriander. Deze ingrediënten heb ik als basis gebruik voor deze heerlijke salade.
De zoete aardappel heb ik voor de snelheid even gebakken in de oven. Ondertussen heb je de tijd om de rest van de vegetarische maaltijd voor te bereiden.
Zoete aardappel salade met feta
Ingrediënten
- 1 kilo zoete aardappel
- 200 gram couscous
- 1 courgette
- 50 gram Griekse yoghurt
- 50 gram zure room
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel vers gesneden koriander + extra bij het serveren
- 2 bosuien
- 50 gram feta
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de courgette in plakken en gril in een grillpan of bak 8 minuten in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
- Maak de dressing van de yoghurt, zure room, citroensap en koriander. Snijd de bosui in stukjes.
- Hussel de yoghurt dressing door de zoete aardappel. Dit werkt het beste met je handen zoals Jamie Oliver. Meng de couscous en courgette erdoor. Strooi de bosui erover en verkruimel de feta boven de zoete aardappel salade.
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie