De vakantie is weer voorbij. Na Koningsdag ben ik met mijn gezin vertrokken na Zakynthos, Griekenland. Deze zomer zou ons huis opgeleverd worden, dus de mei vakantie werd onze “grote vakantie”. Nou is het huis nog lang niet klaar maar hebben wij er alvast een hele zonnige vakantie op zitten. We hebben zo genoten van de vriendelijkheid van de locals, het eten, het mooie weer en elkaar. De batterij is weer opgeladen.
Vanaf maandag start het normale leven ook weer en gaan we back to normal in plaats van elke dag uiteten. Tijdens vakantie vind ik het zalig als een ander het koken overneemt en bij thuiskomst heb ik echt weer zin om de keuken in te duiken. Ik ga nog even nadenken wat er zoal in ons weekmenu komt. Voor jullie staat een nieuwe planning klaar.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 71 makkelijke recepten
Maandag: spinazie ricotta lasagne
De combinatie van tomaat, spinazie en ricotta is klassiek. Ik heb deze lasagne zo vaak gemaakt en is nog van vóór mijn blog tijdperk.
Dinsdag: kip curry met zoete aardappel
Mijn trots in de keuken is een laatje met Oosterse kruiden. Zodra je het klepje openzet, komt het aroma je tegemoet. De ene keer gebruik ik voor een curry een kant en klare currypasta, maar dit keer duik ik mijn kruidenlaatje in.
Woensdag: aspergetaart met gerookte zalm
Het aspergeseizoen is kort en ik probeer er altijd zo goed mogelijk van te genieten. De groene variant vind ik net iets smaakvoller. De taart ziet er super feestelijk uit en bereid je heel makkelijk voor.
Donderdag: zoete aardappel aubergine stamppot
Over stamppotjes gesproken. De combinatie van zoete aardappel en geroosterde aubergine vind ik zalig. Serveer er een visje bij of grill kip.
Vrijdag: pita burger met gegrilde groente
Soms zijn er recepten die ik vergeten ben, zoals bij deze pita burger met gegrilde groente. Het fijne aan deze burger in een pita broodjes is dat je dit kunt eten zonder te knoeien.
Zaterdag: tonijn salade voor op brood
Een paar keer per maand maak ik even een snelle tonijn salade voor op brood. De ingrediënten heb je vast ook in huis.
Zondag: broodkrans met pesto
Een broodkrans met pesto. Het brood is lekker lente-achtig door de rucola citroen pesto. Lekker voor bij de borrel of een kop soep.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.