Het weekmenu is weer vers, lekker en passend bij de tijd van het jaar. De makkelijke recepten vallen allemaal in de categorie comfortfood. Bij ons in de regio is het volgende week vakantie. Om die reden heb ik maaltijden zonder allerlei poespas uitgezocht.
Wat eten we vandaag?
De nieuwe eetplanning is zoals gezegd lekker winters. We starten de week met dahl. Dat is een vegetarisch gerecht vol Oosterse smaken. Daarna maak je een lekker Hollands stamppotje met witlof. Halverwege de week staat er een dikke maaltijdsoep met naanbrood op het programma. Per ongeluk ben ik deze week een pasta recepten vergeten en krijg je nog een tweede gerecht met rijst voorgeschoteld. De kruidenmix voor de tandoori maak je lekker zelf. De wraps voor vrijdag is een combinatie tussen kipsate met pindasaus, wraps en zoet zure komkommer. Bekijk de foto maar eens, daar krijg je vast trek van :).
Het weekend is ideaal om de lunch voor twee dagen voor te bereiden of de vriezer te vullen met tussendoortjes. Dit keer kun je granola maken voor het ontbijt. Daarbij geef ik je inspiratie voor een flink gevulde borrelplank.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 245
Maandag: dahl maken
Dahl is een heerlijk Indiaas recept met rode linzen, tomaat in blik, kokosmelk, rijst en diverse kruiden.
Dinsdag: witlofstamppot met appel
Voor de witlofliefhebbers staat er een stamppot op de eetplanning. De witlof wordt met de appel gebakken met honing. Dat zorgt voor een lekkere zoete smaak.
Woensdag: Indiase kippensoep
Deze maaltijdsoep zit vol met kip, bloemkool, kikkererwten en lepeltje milde curry pasta. De bloemkool en kip kook je gaar in de bouillon. Zo blijven alle vitamines achter in de soep.
Donderdag: kip tandoori
De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. De kruidenmix voor de kip tandoori maak je makkelijk zelf. Het lekkerst is als het vlees een nachtje kan marineren. Ik maak de marinade dan ook altijd de avond ervoor.
Vrijdag: pulled chicken saté wraps
Volgens het thuisfront is dit één van mijn lekkerste recepten. De kip wordt gebakken in de pan, vervolgens trek je de kip met twee vorken uit elkaar. Het resultaat is een soort pulled chicken. De pindasaus en zoetzure komkommer maken deze vrijdagavond maaltijd helemaal af.
Zaterdag: granola met chocolade
Het weekend is ideaal om voorbereidingen te doen voor de werkweek. Zo kun je een pot granola met chocolade en pindakaas maken voor een lekker gezond ontbijt de komende dagen.
Zondag: 7 hapjes op een prikker
Langzaam keren we terug naar het normale leven. Feestjes en verjaardagen worden weer gevierd. De uitgebreide borrelplanken mogen weer gemaakt worden. Deze 7 hapjes op een prikker wordt het extra gezellig.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.