Nog geen beoordelingen

Marokkaanse kip salade

Vandaag heb ik eens een ander soort recept voor jullie klaarstaan: een Marokkaanse kip salade. Zoals jullie weten ben ik gek op couscous. Ik gebruik dit graantje graag als basis voor een maaltijdsalade. De kip is gekruid met ras el hanout, een kruidenmix die veel gebruikt wordt in de Marokkaanse keuken.

Daarbij bak ik de Marokkaanse niet in de pan, maar gaart in zijn geheel in de oven. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft. Ik ga dit vaker doen, want het is zoveel smaakvoller. Een voordeel vind ik ook dat je er geen omkijken naar hebt, want de oven doet zijn werk.

Marokkaanse kip salade met couscous

De Marokkaanse kip salade kun je lauwwarm of koud eten. Het is dan ook een makkelijke maaltijd om voor te bereiden voor een drukke dag. Bak de kip alvast in de oven, wel de couscous en maak de salade dressing. Vlak voor het eten, hussel je dan alle ingrediënten door elkaar.

Wil je meer inspiratie voor een lekkere couscous salade? Op deze pagina staan alle couscous recepten bij elkaar.

Marokkaans gemarineerde kip uit de oven met couscous, wortel en een goddelijke dressing met munt.

Marokkaanse kip salade

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 2 kipfilets
  • 300 gram volkorencouscous
  • 150 gram wortel julienne
  • 2 flinke eetlepels gezouten amandelen
  • eventueel verse koriander of platte peterselie

Salade dressing

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gesneden munt
  • 1 eetlepel gesneden platte peterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • kneepje honing
  • rasp van een halve citroen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden. Meng de olijfolie, ras el hanout en koriander in een kom. Neem een stuk vershoudfolie en leg dit over de kipfilets. Neem een koekenpan en sla de filets plat. Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met de kruidenolie. Zet de kip 12-15 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd in plakken.
  • Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de salade dressing met de olijfolie, munt, peterselie, citroensap, honing en citroenrasp. Roer de wortel, amandelen, verse kruiden en dressing door de couscous. Verdeel de Marokkaanse kip erover en serveer.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.