Tosti met pulled chicken

Vandaag staat er een lekker lunch recept voor jullie klaar: een tosti. Een recept voor een tosti kun je natuurlijk makkelijk zelf verzinnen. Deze tosti met pulled chicken is net even anders.

Bij pulled chicken dacht ik altijd uren bezig te zijn. Bij deze versie kook je de kip 10 minuten in een laagje bouillon. Vervolgens bak je de tosti in de pan met een laagje roomboter aan de buitenkant van het brood. Dit zorgt voor heerlijk krokant gebakken korstje. Het kost wel iets meer tijd, maar dat is het eindresultaat meer dan waard. Alleen als wij voor een groot gezelschap (lees spelende vriendjes en vriendinnetjes) tosti maken, komt het apparaat nog te voorschijn.

Ik realiseer mij nu dat er geen groente bij de tosti zit… Waarschijnlijk eet jij nooit groente bij je tosti. Maar ik probeer bij de lunch altijd groenvoer te eten. En dat ben ik dus helemaal vergeten. Vandaar dan ook een tip hoe je zelfs bij een tosti een groente intake krijgt.

Tosti pulled chicken

Tosti met pulled chicken

recept voor 4 tosti’s

  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje kip
  • 400 gram kipdij filet
  • 2 eetlepels chili saus + extra om te smeren
  • 8 boterhammen naar keuze
  • 4 plakken kaas
  • roomboter

Stappen om een tosti met pulled chicken te maken:

  1. Breng 500 ml water aan de kook. Tip: zet voordat je begint de waterkoker aan. Voeg het bouillonblokje toe. Snijd de kip in grove stukken en voeg toe aan het kokende water. Breng het water opnieuw aan de kook en laat de kip in 10 minuutjes zachtjes garen. Giet af en trek de kip met 2 vorken uit elkaar. Voeg de chilisaus toe en zet apart.
  2. Besmeer 4 boterhammen met chilisaus. Leg de kaas op de saus en verdeel vervolgens de pulled chicken erover. Besmeer de overige 4 boterhammen met boter en leg met de besmeerde kant boven op de pulled chicken.
  3. Verwarm een koekenpan en bak de tosti’s in twee delen om en om goudbruin. Serveer eventueel met chilisaus.

Tip: voeg een rijpe avocado toe in reepjes gesneden.

Tosti pulled chicken

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.