Weekmenu 171 makkelijke recepten

De vakantie is bijna voorbij. Vanaf maandag start het normale leven weer met school, sport, werk en hetweekmenu natuurlijk. Ik heb ik genoten deze zomer. Natuurlijk heb ik het buitenland gemist met andere smaken, geuren en talen om mij heen. Daarentegen was het heerlijk om thuis te zijn en te genieten van de dingen die wel konden.

Deze week komen we terug in het gareel. Het weekmenu hangt klaar. Voor jullie blijf ik nog een beetje in vakantiesferen. Na een periode van vrij, start ik altijd rustig op en maak het mezelf niet te moeilijk. Zo koos ik voor een salade zonder dat je ervoor hoeft te koken. Daarbij heb ik maar liefst 3 Italiaanse recepten geselecteerd. Pak pen en papier erbij en maak je eigen eetplanning.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 171 makkelijke recepten

Maandag: Vietnamese noedelsalade

Voor de Vietnamese noedelsalade hoef je niet te koken en toch eet je een voedzame maaltijd. Voor deze salade gebruik je dezelfde ingrediënten als in een loempia, dus het zit wel goed met de smaak.

Vietnamese noedelsalade

Dinsdag: pasta pesto carpaccio salade

Van pasta salades kun je nooit genoeg recepten hebben. Deze pasta pesto carpaccio salade is favoriet bij mijn dochter.

Pasta pesto carpaccio salade

Woensdag: Italiaanse biefstuk spiesjes

Biefstuk tagliata betekent eigenlijk gesneden biefstuk. Dit Italiaanse recept serveer je met Parmezaanse kaas, rucola en een balsamico azijn. Deze spiesjes zijn een twist op de biefstuk tagliata.

Italiaanse biefstuk spiesjes

Donderdag: caprese pasta salade voor op de camping

We zijn in Italiaanse sferen in dit weekmenu. Dit gerecht hoort bij de serie “koken op de camping” waarbij het uitgangspunten makkelijke maaltijden zijn, die snel op tafel staan met weinig ingrediënten. Deze pasta maaltijd is thuis ook lekker makkelijk na een dag werken.

perzik caprese salade

Vrijdag: chicken chorizo burgers

Deze burger staat al een paar jaar online. Een paar weken terug krijg ik zo’n leuke reactie “Wat een heerlijke burger. We gaan hem zeker vaker eten.” Dit soort reacties maakt mij zo blij.

chicken chorizo burgers

Zaterdag: bladerdeeg broodjes met geitenkaas

De combinatie van geitenkaas, rauwe ham, appel en honing in een knapperige jasje van bladerdeeg is goddelijk. Dit is een hapje voor bij de borrel of een kop soep of salade.

Bladerdeegbroodjes met geitenkaas

Zondag: chocolade pindakaas bananenijs

Overrijpe bananen belanden bij ons in de vriezer. Mijn dochter gebruikt de banaan voor in ene smoothie of ik maak er ijs van, lekker met cacao en pindakaas.

Chocolade pindakaas bananenijs

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten editie 171 met makkelijke recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.