Italiaanse biefstuk spiesjes met Parmezaanse kaas

Deze zomer heb ik jullie veel barbecue recepten beloofd en het einde is nog lang niet inzicht. Vandaag heb ik heerlijkeItaliaanse biefstuk spiesjes met Parmezaanse kaas en rucola voor je gemaakt. Zoals je kunt zien, is dit barbecue recept een twist op de biefstuk tagliata.

Biefstuk tagliata betekent eigenlijk gesneden biefstuk. Dit Italiaanse recept serveer je met Parmezaanse kaas, rucola en een balsamico azijn. Voor dit bbq recept wordt het vlees gemarineerd in balsamico azijn en tijm. De kaas en sla serveer je direct bij de biefstuk spiesjes. Zorg dat je een lekker stuk vlees hebt, dit bepaalt het succes van de Italiaanse spiesjes.

Biefstuk tagliata spiesjes voor de barbecue

Italiaanse biefstuk spiesjes

recept voor 8 stuks

 • 400 gram biefstuk
 • 3 eetlepels balsamico azijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 theelepel tijm
 • snufje peper en zout naar smaak
 • 40 gram Parmezaanse kaas vlokken
 • 40 gram rucola
 • 8 houten saté prikkers

Hoe maak je Italiaanse biefstuk spies?

 1. Snijd de biefstuk in stukken. Maak een dressing van de balsamico azijn, olijfolie, tijm en een snufje peper en zout. Leg de stukken biefstuk erin en marineer het vlees minimaal 2 uur marineren, het liefst de hele nacht.
 2. Week ondertussen de houten saté prikkers in een bak met water. Haal de gemarineerde Italiaanse biefstuk een half uur van te voren uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen.
 3. Rijg het vlees aan de saté prikkers.
 4. Grill de biefstuk spiesjes 2-4 minuten per kant op de bbq, afhankelijk van de temperatuur en of je het vlees rare, medium of well done wilt hebben. Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen met het restant van de Italiaanse marinade.
 5. Serveer de spiesjes met de Parmezaanse kaas en rucola.

Op zoek naar nog meer barbecue recepten? Download dan het BBQ E-book.

Download button

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Italiaanse spiesjes met biefstuk, Parmezaanse kaas en rucola

Italiaans gemarineerde spiesjes met Parmezaanse kaas en rucola

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.