Yes, het is vrijdag en bijna weekend! Hebben jullie nog leuke plannen? Onze agenda is voor het eerst sinds weken leeg, op een culinair etentje zondag na. Heerlijk. Het is best leuk dat klussen, maar er ontstaat zo’n bende overal en dat gaan we eens opruimen. Na een paar uurtjes lichamelijk arbeid, gaan deze bladerdeegbroodjes met geitenkaas bij de borrel erin als zoete koek.
De combinatie van geitenkaas, rauwe ham, appel en honing is goddelijk. Hoe maak ik dit borrelhapje nou net iets spannender? In mijn vriezer vond ik nog 3 (!) pakjes bladerdeeg. Geen idee waarom ik er zoveel op voorraad heb. Het gebeurt mij nog wel eens, dat ik een recept wil maken en er vervolgens niet aan toekom.
Voor de verandering wilde ik er een soort broodjes van maken. Een plakje bladerdeeg snijd je aan beide kanten in. Erop leg je een pakketje van appel met geitenkaas en honing, omwikkeld door spek. In de foto’s hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dit recept maakt.
Om het recept te testen, maakte ik eerste 1 bladerdeegbroodje zodat de ingrediënten hier en daar gefinetude kan worden. Na het eerste hapje was het al duidelijk. Dit borrelhapje is geslaagd! Nu is het tijd dat jullie ervan kunnen smullen.
Bladerdeegbroodjes met geitenkaas, appel en honing
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 appel
- 5 plakjes rauw ham
- 90 gram zachte smeerbare geitenkaas
- 3 eetlepels honing
- 1 eigeel
Hoe maak je bladerdeegbroodjes met geitenkaas?
- Ontdooi het bladerdeeg volgens de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht).
- Snijd een appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
- Halveer een plakje rauwe ham in de breedte. Leg hierop twee plakjes appel. Smeer er een flinke theelepel geitenkaas over en een beetje honing. Vouw de zijkanten naar elkaar toe.
- Snijd aan elke zijde 6 inkepingen van ongeveer 2 cm (zie foto). Leg het gevulde pakketje rauwe ham met de bovenzijde naar beneden op het bladerdeeg. Vlecht de reepjes bladerdeeg links en rechts over de vulling heen.
- Klop het eigeel los en bestrijk hiermee de bladerdeegbroodjes. Bak in 15 minuten goudbruin in de oven.