Zin in een lekker en makkelijk vis recept van de barbecue? Deze zalmpakketjes van de bbq kunnen niet mislukken en je hebt er geen vis klem voor nodig. De zalm gaart met pesto en groente in aluminiumfolie.
De zalmpakketjes staan in mijn bbq E-book. Het kan je niet ontgaan zijn deze zomer, dat ik een gratis E-bookje ontwikkelt heb voor mijn trouwe lezers. Buiten eten is altijd ontspannen en gezellig. Download nu het E-book, zodat je morgen direct kan genieten van de andere recepten, zoals een lekkere pastasalade of een kruidenboter voor bij stokbrood.
Probeer ook echt eens de zelfgemaakte pesto, dit geeft de zalmpakketjes net even een extra touch.
Zalmpakketjes van de bbq
Recept voor 4 personen
- 1 bos basilicum
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram pecorino (schapenkaas) of Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 75 – 100 ml zachte extra vierge olijfolie
- snufje zout en peper
- 4 stukken zalmfilet 100 – 150 gram, zonder vel
- 1 ui
- 12 cherrytomaatjes
- olijfolie
- extra nodig: 4 stukken aluminiumfolie
Hoe maak je zalmpakketjes van de bbq?
- Maal de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook en de helft van olijfolie in de keukenmachine tot een fijne massa. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe, zodat de juiste dikte ontstaat.
- Neem 4 stukken aluminiumfolie. Leg op elk stuk folie in het midden een stuk zalm. Bestrijk met de pesto. Snijd de ui in stukjes en halveer de tomaatjes. Leg de groente naast de zalm. Vouw de zalmpakketjes zorgvuldig dicht en zet 10 minuten op de bbq.
Tip: voor de ovenbereiding zet je de zalm 15 – 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hoi Linda,
Wanneer ik dit recept wil bereiden in een oven, wat is dan temperatuur en tijdsduur?
Alvast bedankt.
Groet, Renate
Hi Renate, ik zag de bereiding er inderdaad nog niet bijstaan. Ik heb het er inmiddels bij gezet. Dank je wel. Groeten, Linda