Weekmenu 135 makkelijke recepten

De Sint is weer naar Spanje en dan kan eindelijk het festijn voor kerst losbarsten. Ik ben dol op deze periode! De nieuwe kerstballen zijn al weken in huis en eindelijk kunnen we de boom opzetten. Heerlijk om het huis in kerstsferen te versieren.

Bij het weekmenu blijven we voorlopig nog even normaal eten. Op zaterdag zet ik wel alvast een kerstgerechtje op het menu om uit te proberen. Deze week kun je alvast stoofpeertjes maken. Verder een aantal fijne anti-verspillingstips met wortel, een eenpanspasta, een zalige ovenschotel en bladerdeegtaartjes.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Maandag: wortel recepten

Zo de Sint is het land uit. Wat doen we met al die wortels en winterpenen die over zijn? Voor heel veel no food waste kun je terecht in dit artikel.

Wortel recepten

Dinsdag: kip fajitas pasta

Een eenpans maaltijd waarbij de pasta gaart in groente, kruiden, kip én melk! Yes, je kunt pasta ook koken in melk en ik leg je uit hoe dit werkt.

Kip fajitas pasta. Een eenpansgerecht met pasta, kip en paprika

Woensdag: ovenschotel met sperziebonen

Met dit koude weer zit ik graag een ovenschotel op tafel. De boontjes zijn lekker op smaak gebracht met een currypasta of sambal. In het blog tref je ook tips aan voor de lekkerste zelfgemaakte aardappelpuree.

ovenschotel met sperziebonen 1a

Donderdag: hele zalm met dukkah

Dit stuk vis zou niet misstaan bij het kerstdiner. Dukkah is een kruiden, noten en specerijen mengsel. Je kunt dit zelf maken of zelf kopen:) Toevallig weet ik dat je dit mengsel bij de AH te verkrijgen is van het merk Souq.

hele zalm met dukkah

Vrijdag: bladerdeegtaartjes met tonijn

Ik ben dol op alles met bladerdeeg. Deze taartjes worden gevuld met tonijn, ui, olijven en kaas. Hmmm.

Bladerdeegtaartjes met tonijn en kaas

Zaterdag: stoofperen

In het weekend oefenen we alvast voor kerst. Neem rustig de tijd om iets uit te proberen of maak alvast stoofperen en vries ze in.

Stoofperen zonder geraffineerde suiker

Zondag: appel met kruidnoten crumble en ijs

Nog een laatste Sinterklaas recept ook al is de beste man al in Spanje. Misschien heb je nog kruidnoten over? Zo niet, dan is speculaas een goed alternatief voor dit dessert.

Appel met kruidnoten crumble en ijs

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 135 met makkelijke recepten geschikt voor het hele gezin met deze week een eenpanspasta, wortel recepten, een ovenschotel met sperziebonen. #recepten #gezond #planner #avondeten #inspiratie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.