Nog geen beoordelingen

Caprese pasta salade voor op de camping

Yes, ik heb wat leuks bedacht. De zomer periode komt eraan en ook jullie zijn op vakantie. En ja wat eet je dan? Ik begrijp dat vele op de bestemming hetzelfde eten als thuis. Klopt dit? Wat is niet leuker om meer met de lokale producten aan de slag te gaan en hier een eigen draai aan te geven? Zoals met deze caprese pasta salade voor op de camping.

De komende periode probeer ik elke week een recept te plaatsen dat je kunt koken op de camping. De uitgangspunten zijn makkelijk, snel en met weinig ingrediënten. De ene keer maak ik gebruik van een gasstelletje met maximaal 2 pitjes of de barbecue (lees: skottelbraai). Lees anders mijn blog over koken op de camping tips nog even door.

Nu verloopt het koken bij de tent of caravan minder soepeltjes dan thuis. Ik weet er alles van:) Ik houd hier dan rekening mee en geef je mijn tips om het jezelf makkelijk(er) te maken. Met slechts een handjevol ingrediënten draai je de heerlijkste maaltijden in elkaar.

Ga lekker op ontdekkingstocht in de supermarkt. Zo vind ik de tomaten in Italië zoveel smaakvoller. De delicatesse afdeling heeft vaak verse zelfgemaakte pesto (doen!). En voor het pasta schap kan ik uren staan kijken welke variant ik nu eens zal meenemen. Het liefst geen huismerk maar iets van De Cecco of Barilla (de pesto van dit merk is ook goed).

Groente en fruit koop je bij de markt of een stalletje langs de weg. Misschien komt er bij jouw camping wel een elke week een vrachtwagen met verse groente en fruit. Elke vakantie koop ik een basilicum plant op de markt. Vorig jaar had ik een enorme plant (30 cm hoog) voor 1 euro en daar had ik de hele vakantie plezier van gehad.

Zullen we aan de slag gaan met de caprese pasta salade? Enne, voor de niet kaasliefhebbers (zoals mijn dochter) is gerookte kip een goed alternatief.

Caprese pasta salade

Caprese pasta salade

Ingrediënten

4 personen
 • 300 gram pasta naar keuze
 • 250 gram tomaatjes
 • 2 bollen buffel mozzarella
 • 3 eetlepels olie
 • 2 eetlepels pesto
 • 1 zak sla naar keuze

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Pak de grootste pan, vul met water en breng aan de kook. Vergeet niet om de deksel erop te doen, dit zorgt ervoor dat het water sneller kookt. Heb je een waterkoker, gebruik deze dan om water te koken. Voeg de pasta toe en bereid volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg het zout pas toe nadat het water kookt.
 • Bereid de salade verder voor, terwijl de pasta kookt. Snijd de tomaten doormidden, de mozzarella in stukjes. En maak een dressing van de olie met pesto.
 • Giet de gekookte pasta af en spoel na met koud water. Voeg de tomaatjes, mozzarella, pestodressing en sla toe. Hussel voorzichtig door elkaar.
 • Serveer er eventueel een stuk (Toscaans) brood bij.

Linda’s Tips

 • Camping tip: de salade serveer ik in een Mepal Loomm maaltijdkom. Deze kommen heb ik jaren geleden gekocht en zijn multifunctioneel. Door het handvat houd je de kom makkelijk vast. Ook handig om te gebruiken voor een kwark ontbijt bijvoorbeeld.
Caprese pasta salade

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.Download button

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.