Deze week was het feest. Onze lieve zoon is 11 jaar geworden. Wat een heerlijk jochie is het toch. Vandaag is zijn “grote mensen feestje” met een hamburger party op het kookeiland. Het wordt wederom gezellig druk. Het voordeel van een feestje is dat wij nog snel even een paar klusjes afhandelen. Na een jaar hangt dan eindelijk een schilderij in een nieuwe lijst en heeft manlief nog 7 lampen opgehangen.
Ik houd het dan ook even kort in dit weekmenu vanwege de voorbereidingen. We worden zaterdagochtend ook nog verwacht bij de sportwedstrijden van de kids.
In dit weekmenu tref je lekkere winterse smaken aan zoals stoofvlees en een milde curry. Verder maak je zelf een pastasaus door alle ingrediënten tot saus te malen in de blender. Verder geef ik je inspiratie om zelf kip te marineren zonder pakje en zakje en maak je krokante kipburgers met tortillachips. Ja! In plaats van paneermeel maal je chips fijn. Echt zo lekker! In het weekend maak je pesto met een restje zongedroogde tomaten en een heerlijk honing abrikozen brood.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 144 makkelijke recepten
Maandag: pastasaus uit de blender
Een basissaus voor pasta is handig om in je “kook collectie” te hebben. Alle ingrediënten voor deze pastasaus mogen in de blender en zo weet je precies wat je eet.
Dinsdag: 7 x stoofvlees recepten
Deze herfst en winter hebben wij veel stoofvlees gegeten. Het lijkt wel alsof ik stoofpotjes opnieuw heb ontdekt. Mijn zoon vroeg van de week nog: wanneer eten we die vleesjes met abrikozen weer? Dit Marokkaanse rundvlees recept en nog 6 andere stoofvlees recepten kun je vinden in dit blog.
Woensdag: snelle kip marinade
Kip staat bij ons vaak op tafel. Het marineren van kip is zo gepiept en zonder pakjes of zakjes of flesjes kant en klare saus. Dit recept wordt veel gebruikt in wokgerechten.
Donderdag: zoete aardappel curry
Dit is mijn Hollandse versie van een curry. Lees: lees ik doe maar wat. Ik heb altijd een potje rode curry pasta en kokosmelk op voorraad. Combineer die twee met de beschikbare groente in huis samen met kip of vis en je eet fantastisch.
Vrijdag: krokante kip burgers
De kipburger hebben een lekker krokant korstje door gemalen tortillachips. Lekker met een tomatensalsa. Dit fast food friday recept is niet perse verantwoord, wel goed van smaak én zelfgemaakt.
Zaterdag: zelf rode pesto maken
Heb je nog een restje zongedroogde tomaten in de koelkast staan? Maak er rode pesto pesto van, lekker voor deze crostini’s met mozzarella.
Zondag: honing abrikozen brood
Over een week of 8 is het Pasen. We draaien langzaam warm voor deze feestdagen met dit honing abrikozen brood. Probeer het eens uit, want dit is echt heerlijk voor op de Paasbrunch tafel.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.