Nog geen beoordelingen

Zoete aardappel curry

Ik ben opgevoed met 1 soort groente per avondmaaltijd. Niks mis mee, want het is voor vele lastig genoeg om 1x per dag groente te eten. Mijn ervaring is dat mijn lijf blij wordt van meer groenten. Om die reden bevatten mijn lunchrecepten vaak groente, experimenteer ik met (groene)sapjes en staan er meerdere soorten groente op tafel bij de avondmaaltijd. Dit recept van de zoete aardappel curry is een goed voorbeeld.

Een curry is uitermate geschikt om verschillende soorten groente in te verstoppen. De mild pittige smaak gaat fantastisch samen met de zachte smaak van de zoete aardappel en de kokosmelk. Door het blancheren blijven de peultjes en broccoli prachtig groen en knapperig in de kom. De kikkererwten zorgen voor een portie langzame koolhydraten en met de makreel heb je direct de goede vetten binnen.

Let wel, dit is een Hollandse versie van een curry. Lees: lees ik doe maar wat. Ik heb altijd een potje rode curry pasta en kokosmelk op voorraad. Combineer die twee met de beschikbare groente in huis samen met kip of vis en je eet fantastisch. De zoete aardappel curry is echt niet pittig, de hoeveelheid bepaal je namelijk zelf. Mijn kinderen eten ook gewoon mee en het dippen met (zelfgemaakte) naan vinden ze prachtig.

Zoete aardappel curry

Zoete aardappel curry

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gram zoete aardappel
  • roosjes van 1 stronk broccoli
  • 200 gram peulen schoongemaakt
  • 1 flinke theelepel rode thaise curry naar smaak (alternatief Milde Curry van Patak)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 blik kikkererwten
  • 200 gram gerookte makreel (visboer)
  • Serveer met (zelfgemaakt) naanbrood of rijst en verse koriander (optioneel)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Boon de zoete aardappel schoon en snijd in frieten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de frieten in met een klein beetje olie. Bak 25 minuten in de oven.
  • Zet voor het blancheren een flinke pan met water op het vuur. Voeg zodra het water kookt de schoongemaakte broccoli en peulen toe. Kook maximaal 4 minuten, giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Verwarm een pan met dikke bodem en bak de rode curry pasta een minuutje mee en voeg de kokosmelk toe. Zet het vuur direct zachter want de kokosmelk mag niet koken. Roer de curry pasta goed door de kokosmelk. Spoel de kikkererwten af en verwarm samen met de broccoli, peulen en zoete aardappel nog 3 minuten mee.
  • Ondertussen controleer je de makreel op graatjes en pluk in stukjes. Strooi over de curry, zet het vuur uit en schep de curry op diepe borden.
  • Serveer de curry met zelfgemaakte naan of rijst en verse koriander.

Linda’s Tips

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.