• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Honing abrikozen brood

honing abrikozen brood

december 20, 2015 door Linda 3 Reacties

Het kerstontbijt vind ik eigenlijk één van de leukste momenten van de feestdagen. Even ontspannen met mijn gezin aan tafel. Foute kerstmuziek op de achtergrond, kaarsjes aan en een feestelijk gedekte tafel. Rustig de tijd nemen om te ontbijten en daar hoort zelfgemaakt brood bij.

Na mijn havermoutbrood met hazelnoot en rozijnen ben ik aan het experimenteren gegaan met een honing abrikozen brood met een abrikozen crème erbij. Hmmm. Een brood dat niet hoeft te rijzen of te kneden. Het deeg kan direct de oven in. Ideaal als je het mij vraagt.

honing abrikozen brood

Het honing abrikozen brood smaakt het lekkerst vers uit de oven. Meng gerust de avond van te voren de droge ingrediënten door elkaar en week de abrikozen. Vervolgens kun je de volgende morgen, terwijl de oven voor verwarmt, de ingrediënten met elkaar mengen en in het cakeblik storten. Bij dit recept is het van belang dat het mixen van de natte met de droge ingrediënten snel en kort verloopt.

Terwijl het brood in de oven staat, maak je de abrikozen crème. Echt, vergeet niet om die spread erbij te maken, dat maakt het zelfgemaakte brood helemaal af.

abrikozen crème

Vervolgens heb je je handen vrij om de tafel feestelijk te dekken, een eitje te koken en lekker even een kopje thee te drinken. Ondertussen ruikt het hele huis naar zelfgebakken brood. Een beter begin van de feestdagen kun je niet hebben. Enjoy X-mas!

zelfgemaakt brood

Wat heb je nodig:

  • 160 gram gedroogde abrikozen
  • 380 gram speltbloem
  • 1 eetlepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 280 ml melk naar keuze (ik heb amandelmelk gebruikt)
  • 240 gram honing
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokosolie (of neutrale olijfolie)
  • extra nodig: bakblik en bakpapier
  • optioneel: poedersuiker

Abrikozen crème:

  • 100 gram roomkaas (Mon Chou licht en luchtig)
  • 3 flinke eetlepels abrikozen jam (Zonnatura)
  • 1/2 eetlepel honing

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de abrikozen in blokjes en week 30 minuten in heet water.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Bekleed een bakblik met bakpapier of vet in.
  4. Zeef de bloem en voeg de bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar en zet apart.
  5. Voeg in een andere kom de melk, honing, ei en kokosolie toe. Zorg dat de kokosolie gesmolten is. Je kunt dit even in een hitte bestendig kommetje in de oven zetten. Mix goed door elkaar.
  6. Giet de abrikozen af.
  7. Voeg alle natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer door elkaar totdat alle natte ingrediënten opgenomen zijn. Roer de abrikozen erdoor heen. Bij mij duurde dit minder dan 1 minuut.
  8. Stort het deeg onmiddellijk in het bakblik en bak 60 minuten in de oven.
  9. Laat volledig afkoelen, voordat je het brood uit het bakblik haalt. Bestrooi optioneel met poedersuiker vlak voor het serveren.

Hoe maak je de abrikozen spread klaar:

  1. Voeg de roomkaas, jam en honing toe aan de hakmolen van de staafmixer of een keukenmachine.
  2. Mix tot een luchtige spread.
  3. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Tip: heb je minder tijd deze feestdagen? Maak dan deze snelle rozijnen broodjes. Binnen 10 minuten bereid en vervolgens 15 minuten de oven in.

honing abrikozen brood

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: KERST, ONTBIJT, PASEN Tags: feestontbijt, feestontbijt recepten, kerst, kerst ontbijt, kerst ontbijt recept, zelf brood maken, zelfgemaakt brood, zondagochtend ontbijt

Lees Interacties

Reacties

  1. Silvia zegt

    december 20, 2015 om 8:13 am

    Ziet er erg lekker uit! Wel vind ik dat er veel honing in zit. Zou dit minder kunnen, of is het dan niet zoet genoeg?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 20, 2015 om 8:40 am

      Hi Silvia, het is een honing brood, dus dat klopt. Ik wilde eens niet met rijpe bananen aankomen, maar daar zou je een gedeelte van de honing mee kunnen vervangen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Annie Laumen zegt

    december 20, 2015 om 8:15 am

    Lekker!!!!!
    Ik heb nu vakantie en binnenkort ga ik dit brood maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Pasen 2021

Pasen 2021

Vier Pasen met Linda

  • – Kwarkbolletjes
  • – 3x Aspergesoep
  • – Hartige taart met Boursin

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 197 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Met de kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style maak je heerlijke vispakketjes met tomaat, mozzarella en olijven die je kunt aanpassen per persoon. Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Weekmenu makkelijke recepten 198, vegetarisch weekmenu Weekmenu makkelijke recepten 198 – lekker vega

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Aankomende week is het de Nationale Wee WEEKMENU ~ Aankomende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Om die reden is het nieuwe weekmenu compleet vegetarisch. Nou houd ik echt van een lekker stukje vlees, maar dat hoeft niet elke dag. Daarom steun ik dan ook dit te gekke initiatief, dat vanaf maandag 8 maart start. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het @weekzondervlees receptenboekje. Hierin vind je voor de hele week makkelijke vegetarische gerechten, van ontbijt tot diner!

Persoonlijk eet ik het liefst vegetarisch zonder vleesvervangers. Dat zie je ook terug in mijn vegetarische weekmenu. Ik geef je inspiratie om zelf vegetarische balletjes te maken met peulvruchten, geef je tips om tempeh op smaak te brengen en laat je kennismaken met pulled oats. Voor het weekend heb ik een heerlijke vegetarische amuse klaargezet. En zondag staat er een lekker toetjes voor Pasen op de planning. Langzaam start de inspiratie voor Pasen, vanaf eind volgende week ga ik "los". Maar eerst gaan we super lekker vegetarisch eten.

Swipe naar rechts voor de recepten. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-198/

Vind je het lastig omlekkere vegetarische recepten te bedenken? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #weekzondervlees #vegetarischerecepten
RODE CURRY NOEDELSOEP ~ Het is weer eens tijd voor RODE CURRY NOEDELSOEP ~ Het is weer eens tijd voor een goed gevulde maaltijdsoep. Dit keer is het een rode curry noedelsoep boordevol groente. Het is een maaltijdsoep voor doordeweeks, want binnen 20-25 minuten staat deze Thaise rode curry soep op tafel.

Ik ben dol op de Thaise keuken. De basis van de rode curry noedelsoep bestaat uit rode curry pasta, noedels en kokosmelk. In mijn koelkast staat altijd een goed potje rode curry pasta om een gerecht mee op smaak te brengen. Daarbij vind ik noedels ideaal, want dit hoef je alleen even kort te koken of te wellen en dan zijn ze klaar voor gebruik. En met kokosmelk maak je elk gerecht lekker, wat mij betreft. 

De kids slurpen deze soep makkelijk naar binnen én zeuren zo niet over de broccoli die ik erin heb gedaan .....

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/rode-curry-noedelsoep/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #soep #maaltijdsoep #noedels #noedelsoep #rodecurry
WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? Ik heb weer een weekmenu met makkelijke recepten voor je klaargezet. Door het zalige weer van afgelopen week krijg ik helemaal zin in de lente en zomer tegelijk en dat kun je terug zien in de eetplanning van deze week.

Zo staat er een lente stamppot met bloemkool en rucola in het weekmenu. Met de kip siam waan je je even op vakantie in Thailand. We doen Mexico aan met de kip fajitas pasta en probeer ook de klassieke Italiaanse combinatie van tomaten, ricotta en spinazie eens uit.

Swipe naar rechts om de recepten te bekijken. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-197/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #stamppot #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT