Weekmenu makkelijke recepten 209

Het weekmenu biedt weer volop inspiratie voor makkelijke recepten voor het avondeten. In het weekend kun je een lekkere lunch salade voorbereiden en zelf bouillonpoeder maken. Kijk wat bij je past en eet lekker deze week.

Bij ons is het nog 6 weken tot aan de zomervakantie. Tot die tijd is het nog even flink buffelen met werk, sportschema’s van de kids en afsluitingen van het schooljaar met toetsen voor de één en musical voor de ander. Een weekmenu is dan een fijne houvast. Over het avondeten hoef ik niet meer na te denken, hooguit halverwege de week verse ingrediënten halen bij de supermarkt.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu makkelijke recepten: 209

Maandag: nasi met tempeh

Met de juiste marinade en bereiding kun je tempeh echt lekker maken en zo heb je een ideale vleesvervanger voor in een wokgerecht.

Nasi met tempeh

Dinsdag: 15 x lente recepten

Eindelijk de zon schijnt. De kachel mag uit en met deze recepten haal je de lente het huis in.

15 x lente recepten

Woensdag: viscurry met spinazie en rijst

Van dit soort recepten word ik nu erg blij. Waarom? Het gerecht is voedzaam, staat binnen no-time op tafel en dat met slechts 7 ingrediënten. Als bonus ruikt het zalig in de keuken tijdens het koken.

Viscurry met spinazie

Donderdag: pasta met prei

Dit keer even geen pasta met rode of romige saus. Met het kookvocht van de pasta, rauwe ham en zongedroogde tomaatjes maak je een smaakvolle pasta zonder saus.

Pasta met prei en ham. Deze makkelijke maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel.

Vrijdag: pulled chicken uit de oven

Dit is een vrijdagavond maaltijd. Schuif alle ingrediënten voor de pulled chicken in de oven en na 3 uur kun je een zalig broodje “bouwen”.

Pulled chicken uit de oven

Zaterdag: zoete aardappel salade met bieten

Lunchtime: het weekend gebruik ik om een salade voor maandag en dinsdag te maken. Nu ben ik dol op bieten en die combineren perfect bij de geroosterde zoete aardappel.

Bietensalade met zoete aardappel, spinazie, pecannoten en avocado

Zondag: zelf bouillon maken

De basis voor de bouillonpoeder is soepgroente, knoflook, verse kruiden en gedroogde kruiden, die je droogt in de oven. Je hebt er wel even de tijd voor nodig, maar dan ben je de komende maanden klaar met je zelfgemaakte poeder.

Zelf bouillonpoeder maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.