Weekmenu 141 makkelijke recepten

Mijn week was rommelig. Het begin van de week was heerlijk. De rust begon weder te keren in huize Linda. Maar ja, zodra het ene project is afgerond staat het volgende traject weer klaar. Een lekkage gooide roet in het eten. Gelukkig wordt alles opgelost. Ik focus mij lekker op de voorbereidingen voor onze reis in de zomer. Na een bezoek aan de Vakantiebeurs ben ik nog enthousiaster geworden.

Van de week komt de keukenleverancier langs om een paar aanpassingen te doen. Binnenkort zal ik jullie dan eindelijk een keukentour geven! Dat mag wel na 1 jaar toch? Het zal een rommelige week worden met de kids twee dagen thuis in verband met stakingen en er staat een kookdag op de planning. Hier ben ik toch wel 2 dagen zoet mee, dus dan gaat het hard met de werktijd volgende week.

Over het eten hoef ik mij niet druk te maken, want na de kookdag heb ik voor een paar dagen kliekjes in de koelkast staan. Duurzamer leven staat hoog op de agenda voor dit jaar en daar hoort minder eten verspillen ook bij. Alles wordt dan ook opgegeten. Een weekmenu helpt mij ook om beter met restjes om te gaan en mijn voorraad op te maken.

Deze week kun je genieten van een klassieke Italiaanse pasta, een ovenschotel met vis en heerlijke zoete bospeen uit de oven. Vrijdag kun je los met hamburger recepten en voor het weekend staat een heerlijk warm ontbijt met banaan voor je klaar.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 141 makkelijke recepten

Maandag: spaghetti alla Norma

Spaghetti alla Norma is een van de meest bekende Italiaanse pastagerechten. Het originele recept is gemaakt met macaroni, tomaten, gefrituurde aubergines, geraspte ricotta-salatakaas en basilicum. In dit recept maken we de Nederlandse versie met spaghetti, gebakken aubergines en mozzarella.

Spaghetti alla norma. Een vegetarische pasta saus met aubergines en mozzarella

Dinsdag: ovenschotel met kabeljauw

Dit is een makkelijke maaltijd voor de doordeweeks met vis. De kabeljauw leg je op de groente en aardappeltjes na 15 minuten, omdat de vis zo gaar is.

Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.

Woensdag: pasta met romige avocadosaus

Wie is er ook dol op avocado? Dan kun je deze romige avocadosaus zeker waarderen!

pasta met romige avocadosaus

Donderdag: bospeen uit de oven

Groente grillen in de oven blijf ik te gek vinden qua smaak. Maak dan ook eens deze bospeen, de smaak is zo heerlijk zoet. Lekker voor bij een balletje gehakt en aardappeltjes.

bospeen uit de oven

Vrijdag: 8 x burgers

Keuzes maken, dat is niet mijn beste eigenschap. Vandaar dat jullie vandaag kunnen kiezen uit 8 verschillende burger recepten. Voor ieder wat wils, dus er zit vast iets voor je bij.

8 hamburger recepten

Zaterdag: bananen crumble met kwark

Een warm ontbijt in de ochtend, heerlijk! Deze crumble is te gek. Stel je de smaak van gebakken banaan voor met een crunchy topping van havermout en noten. Ren je al naar de keuken om dit recept te maken?

bananen crumble met kwark 1 a

Zondag: makreel salade

Ik weet het, de foto kan beter. Dit is een receptje uit mijn begintijd. De smaak is er niet minder om. De makreel salade is heerlijk voor op brood, rijstwafel of toast.

makreelsalade

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Met een weekmenu werken is lekker, makkelijk en gezond. Dit is editie 141 met makkelijke recepten voor het avondeten. Deze week op de planning klassieke Italiaanse pasta, een ovenschotel met vis en heerlijke zoete bospeen uit de oven, zelfgemaakte hamburgers en een pasta met romige avocadosaus. #weekmenu or het weekend staat een heerlijk warm ontbijt met banaan voor je klaar.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.