Nog geen beoordelingen

Makreelsalade

Kom jij aan het advies van 2x een portie vis per week? Vind je het lastig om dit wekelijks binnen te krijgen? De lunch is juist ook een ideaal moment om vis te eten zoals met deze makreelsalade.

Deze makreelsalade is heerlijk op brood, rijstwafel of lekker op toast bij de borrel. Om eerlijk te zijn, lukt het mij ook niet altijd om wekelijks vis te eten. Ik plan mijn eten tegenwoordig een paar dagen vooruit, zodat ik meer varieer. Ik ben gek op de smaak van gerookte makreelfilet. Koop deze vis bij voorkeur bij de viswinkel en vraag of ze deze voor je fileren. Stengels bleekselderij heb ik altijd wel in huis en met een paar klodders yoghurt en verse kruiden is deze salade zo in elkaar gedraaid. Wist je dat je met 70 gram makreelfilet per week al voldoet aan de 1 portie vette vis? Zo moeilijk is het eigenlijk niet.

Makreelsalade

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 100 gram gerookte makreelfilet visboer
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels volle geiten yoghurt of (geiten) kwark
  • snufje zout & vers gemalen peper

Optioneel

  • 1 eetlepel geknipte bieslook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Ik koop bij voorkeur makreelfilet zodat de meeste graatjes verwijderd zijn. Controleer of er per ongeluk graatjes achter gebleven zijn. Pluk de filet verder in stukjes en doe in een kom.
  • Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan de filet.
  • Meng de yoghurt erbij en breng op smaak met zout, peper en bieslook.

Linda’s Tips

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.