Alleen al bij de titel pasta met romige avocadosaus loopt het water mij in de mond. Dit komt eigenlijk omdat lezeres Inez een reactie achterliet bij een Facebook post van avocado spread. Als zij in een “hurry” is maakt zij een avocadosaus met spekjes. Terwijl de pasta kookt, maak je de saus en binnen 15 minuten zit je aan tafel.
Zoals jullie weten probeer ik een beetje op te letten op wat ik eet. De smaak van spekjes is natuurlijk te gek. Nu is dit vervangen door gerookte kipfilet. Een goed alternatief. Tja, ik moet toch wat?
Vervolgens kwam de grootste uitdaging. Hoe krijg je een pasta met romige avocadosaus smakelijk op de foto? Het wordt toch snel een groene smurrie. Om eerlijk te zijn ben ik (nog) niet helemaal tevreden over het eindresultaat. De bruine kleur van de volkoren pasta werkt nu eenmaal ook niet mee. De smaak daarentegen is super!
Dus heb je van de week een dag dat je laat thuis komt en toch een verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten? Probeer dit pasta recept eens uit en je harde werken wordt beloond met een heerlijk bord comfortfood.
Pasta met romige avocadosaus
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 2 kleine sjalotjes
- 2 teentjes geperste knoflook
- 250 gram pasta naar keuze
- 1 bouillonblokje
- 130 – 200 ml kookvocht van de pasta
- 200 gram gerookte kipfilet
- 75 gram rucola
Optioneel
- Parmzaanse kaas
Bereiding
- Kook de pasta zonder zout maar met bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing. Vang het kookvocht op voor de romige avocadosaus.
- Ondertussen maak je de romige avocadosaus. Verwijder het vruchtvlees uit de avocado’s, snijd de sjalotjes fijn en pers de teentjes knoflook uit. Voeg toe aan de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine en meng tot een massa. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe. Niet te veel, want het mag geen jus worden maar ook niet de dikte van guacamole. Voeg de avocadosaus toe aan de pasta.
- Snijd de kipfilet in stukjes. Strooi met de rucola over de pasta. Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.