Het nieuwe weekmenu staat weer voor jullie klaar. Het voelt alsof we al aftellen naar het nieuwe jaar. Over 4 weken is het al kerst bijvoorbeeld! De komende week start ik rustig met mijn recepten voor kerst 2020. Ik ben zo benieuwd hoe jullie de nieuwe gerechten vinden.
Deze werkweek begon uitdagend, de techniek zat mij niet mee. Ik heb nog net niet mijn pc het raam uitgegooid, maar het scheelde niet veel. Het einde van de week maakte een hoop goed. Zo was ik donderdag jarig en ik heb zoveel leuke berichtje gekregen, onverwachte bezoekjes gehad en een heerlijk thuisdiner door manlief gekregen. Wie jarig is trakteert. Ik heb een hele toffe winactie online staan met Tony’s Chocolonely. Wie wil er een doos vol met 5 repen winnen? Kijk dan snel op mijn Instagram feed.
Geniet lekker van het weekmenu met soep recepten, spaghetti met broccoli en een heerlijke visstoofschotel.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu 184 makkelijke recepten
Maandag: tomatensoep van verse tomaten
Voorheen kocht ik regelmatig een verspakket tomatensoep in de supermarkt, zodat ik alle ingrediënten in 1x in huis had. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig, de meeste ingrediënten heb jij net als ik vast op voorraad.
Dinsdag: spaghetti met broccoli
Een pastasaus met salami is per definitie smullen. Ik gebruik bewust niet teveel want de smaak kan anders te veel overheersen. Het theelepeltje venkelzaad doet wonderen trouwens voor de saus. Lekker met tomaat uit blik en broccoli.
Woensdag: spruiten met krieltjes uit de oven
Je houdt van spruiten of niet. Ben je fan? Dan zijn deze spruitjes uit de oven iets voor jou. De spruiten blijven lekker knapperig door ze even te blancheren en vervolgens in de oven verder te roosteren.
Donderdag: Marokkaanse visstoofschotel
Met een goed gevulde voorraadkast en vriezer draai je deze visstoofschotel zou in elkaar. Zet blikken tomaat, kikkererwten en couscous op voorraad. Vul de vriezer met vis en check de kruidenvoorraad. Ik eet dit gerecht van de week ook en maak EINDELIJK nieuwe foto’s.
Vrijdag: kippensoep
Deze soep blijft een topper. De bedoeling is dat wij er altijd meerdere keren van eten, maar meestal zijn er gezinsleden die tussendoor nog even lekker een kopje soep nemen, zodat de kippensoep de vriezer bijna niet haalt.
Zaterdag: 5 x tapenade maken
Borreltijd! Zelf tapenade maken met zwarte olijven, paprika of tomaten is een fluitje van een cent. De keukenmachine of hakmolen van de staafmixer doet eigenlijk al het werk. Stop de ingrediënten erin en maal tot de gewenste structuur. Ik geef je 5 tapenade recepten in dit weekmenu.
Zondag: 10 x gezonde Sinterklaas recepten
Elk jaar wordt dit blog onwijs goed gelezen. Je kunt uit maar liefst 10 recepten. Doe er je voordeel mee.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.