Pasta met tonijn en sperziebonen

Vrijdag, einde van de werkweek. Het eten dient, hup snel op tafel te staan. Enne, wel lekker, verantwoord en gezond natuurlijk. Dezepasta met tonijn en sperziebonen valt in de categorie: makkelijke maaltijd. De volkoren penne wordt gecombineerd met tonijn. Een visje uit blik is een prima manier om aan je goede vetten te komen. Tonijn bevat een flinke portie omega 3 vetzuren. Ons lijf heeft dit nodig. Het verlaagt de kans op ontstekingen en houd je hart gezond. Bovenal, tonijn is gewoon erg lekker.

Combineer de sperzieboon eens met wat anders dan een pieper. Voeg ze als 3e groente toe aan deze pasta. Kook de boontjes niet te lang koken, want dan verlies het al zijn goede eigenschappen.

Schenk jezelf een drankje in, terwijl de saus pruttelt. Geniet van je weekend!

Pasta met tonijn en sperziebonen

recept voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • flinke snuf chilipoeder
  • 2 blikken tomaten van goede kwaliteit (biologisch)
  • 250 gram volkoren Penne
  • 400 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • zeezout & peper
  • optioneel: theelepel kaneel

Stappen om pasta met tonijn en sperziebonen te maken:

  1. Verwarm een middelgrote braadpan met dikke bodem met een eetlepel olijfolie.
  2. Snijd de ui in stukjes en de knoflook fijn.
  3. Bak de knoflook met een flinke snuf chilipeper 30 seconden aan. Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 min.
  4. Doe de blikken tomaten erbij en laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen.
  5. Kook ondertussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing én de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  6. Laat het blikje tonijn uitlekken, spoel de olijven af en snijd in ringen. Voeg toe aan de tomatensaus en verwarm kort.
  7. Giet de pasta af. Doe dit ook bij de sperziebonen en voeg toe aan de saus. Serveer direct.
  8. Lekker met verse basilicum blaadjes en een groene salade.

Tip: Voeg eventueel een theelepel kaneel toe. Dit geeft de pasta een bijzondere herfst touch.

Tip: Scan je vis uit blik op het MSC keurmerk. De vis is dan duurzaam gevangen. Ook is er zo min mogelijk schade aan het leven in zee gebracht.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.