Heb je gezien dat ik een nieuw project #backtonormal gestart ben? Tot en met zaterdag maak je ook nog kans op 1 van de 4 kookboeken. Bij het oppakken van het normale leven, hoort ook weer een gewoon ontbijt. Mijn oude vertrouwde havermout heb ik uit de kast gehaald voor deze havermout met pindakaas uit de oven.
Ik kon het niet laten om dit ontbijtje toch nog een beetje feestelijk te maken. Met behulp van een banaantje en ei maak je een soort van beslag. Je kunt er ook voor kiezen om de havermout te koken met melk en hier een lepel pindakaas aan toe te voegen (de banaan en ei blijft dan achterwege).
Zo’n kommetje comfortfood is een goed begin van de dag. De komende week zijn de kinderen nog vrij. Ik ben wel aan het werk alleen in een rustiger tempo. Elke dag blijf ik een uurtje langer in bed liggen en haast ik mij niet met het ontbijt.
En haasten met dit havermout recept lukt ook niet. Al is de bereiding zo klaar, het kommetje mag 20 minuten de oven in. Ondertussen kun je alvast douchen of lekker met een kop thee wachten totdat de oven begint te piepen en de ontbijtcake klaar is. Geniet ervan!
Havermout met pindakaas uit de oven
voor 1 persoon:
- 1 kleine rijpe banaan
- 1 ei
- 50 gram havermout
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel pindakaas (ik ben fan van 100% pindakaas)
- beetje olie om in te vetten
Hoe maak je de havermout ontbijtcake met pindakaas:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de banaan fijn. Meng in een kommetje met het ei, havermout, lijnzaad, bakpoeder en pindakaas.
- Vet het ovenschaaltje in met olijfolie en stort het deeg erin. Zet 20 minuten in de oven.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Deze ga ik ook eens proberen. Ik maak meestal de simpelere versie: banaan, havermout, pindakaas en melk. Ben benieuwd of het verschil in smaak groot is.
Kan het eventueel avond er voor gedeeltelijk al gemaakt worden? Energie nodig maar om half zes opstaan en dan echt te moe en geen tijd….
HI FAny, heb je wel de tijd voor de oven van 20 minuten? Probeer het anders eens uit om alles gemengd en klaar te zetten in de koelkast. Dan kun je bij het opstaan alleen het bakje de oven in schuiven. Ik ben benieuwd. Gr. Linda
Ik ga hem vandaag maken.Nu heb ik dus wel tijd:-)
Zojuist gemaakt en hij smaakt heerlijk! Zie #backtonormal op Twitter!
Wat leuk dat het in de oven gaat 🙂
Lijkt me erg lekker maar hoe zit het met de calorieën ben nl met goede voornemens gestart?
Hi, ik tel geen calorieën dus daar kan ik je niet mee helpen. Gr. Linda
Hi, dank voor je recept! Gebruik je hele lijnzaad? En de havermout hoeft niet als meel te worden gemalen?
HI ik gebruik gebroken lijnzaad en de havermout vermaal ik inderdaad niet. Gr. Linda
Hoi Linda, net gemaakt met de airfryer. Superlekker! Deze ga ik onthouden! Dank je wel voor het recept.
Oh leuk goed om te horen. Wat maak jij allemaal in de airfryer naast friet en snacks? Is het een aanrader om zo’n apparaat te kopen? Gr. Linda