Eenvoudige broccolisoep

Eet jij vanavond broccoli en beland de broccoli stronk bij jou altijd in de prullenbak? Zo zonde om eten weg te gooien. No waste! Vanaf nu niet meer, want je kunt er een ongelooflijk makkelijk soepje mee maken. Lekker als snack in de middag of bij de lunch. Zeker als je bedenkt dat ook de stronk vitamines en mineralen bevat.

Met deze eenvoudige broccolisoep kom je direct aan een extra groentemomentje. Meer groente eten is echt niet zo moeilijk als je dit soort kleine handigheidjes toepast. Kook de stronken niet te lang om zo alle vitamines en mineralen te behouden.

Wat heb je nodig voor 1 kom:

  • 2 stronken broccoli
  • 1/2 liter water
  • 1 bouillon blokje natriumarm (natuurwinkel)
  • kurkuma, & chilipeper naar smaak

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm een halve liter water in een kleine pan
  2. Ondertussen maak je de broccoli schoon, de roosjes houd je apart voor je gerecht. De rest van de broccoli gebruiken wij voor de soep. Was de stronken onder de kraan. Schil de stronk als deze er niet meer mooi groen uitziet en snijd het houtige uiteinde weg. Snijd vervolgens in grove stukken en voeg toe aan het kokende water.
  3. Voeg ook het bouillonblokje toe en laat maximaal 10 minuten koken. Check of de groente gaar is. Pureer met de staafmixer. Voeg naar smaak kurkuma & chilipeper toe.

Tip: Kurkuma is een kruid dat in de oosterse keuken veel gebruikt word. Het staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Ontstekingen zouden ermee geremd worden en ondersteunt de lever bij ontgiften. Ook wordt dit kruid ingezet bij bestrijden / voorkomen van kanker.

Tip: Strooi gerust vaker kurkuma over je eten. Zorg wel dat je dit doet in combinatie met zwarte of rode peper want dit vergemakkelijkt de opname in het bloed.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.