Volgens mij begin ik al 6 jaar achter elkaar met dezelfde zin in mijn eerste blog van het jaar: ik heb behoefte aan normaal eten. En dat meen ik ook echt. De tijd van de borrelhapjes en wijntjes is voorbij (het is bij ons altijd dry-january). Het liefst eet ik veel groente en graag ook met een beetje pit erin. Voor vandaag heb ik dan ook een lekkere Thaise soep met kip voor je gemaakt.
Dit recept voor een Thaise soep is een typisch Linda recept. Met een aantal basis Oosterse ingrediënten zoals rode curry, vissaus en kokosmelk geef ik mijn eigen draai aan de soep. Het is geen origineel Thais recept, maar smaakt er niet minder door hoor. Lucie en ik hebben genoten van een flinke kop als lunch bij de kookdag.
In dit soep recept kun je ook lekker allerlei restjes kwijt. Begin januari is een heerlijk moment om even de koelkast onder handen te nemen. Haal even alles eruit, haal een doekje over de planken en zoek alle producten uit. Ik heb dit 31 december al gedaan en helaas heb ik een en ander weg moeten weggooien. Mijn intentie voor dit jaar is nog minder voedselverspilling. Ik let er naar mijn idee best goed op, maar mijn planning loopt toch regelmatig anders.
Kijk dus even wat je zelf in huis hebt. Zo heb ik prei toegevoegd aan de soep, maar courgette of winterwortel kan ook.
Thaise soep met kip
Recept voor 4 personen:
- 2 flinke uien
- scheutje olie
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 300 gram kipfilet
- 1 eetlepel vissaus
- 200 gram gesneden prei
- 1 liter kippenbouillon
- 500 ml kokosmelk
- 125 gram taugé
- optioneel: verse koriander of bieslook
Stappen om Thaise soep met kip te maken:
- Snijd de uien in stukjes.
- Verwarm een pan met dikke bodem. Giet een scheutje olie erin. Bak de rode curry pasta met de uien 5 minuten.
- Snijd ondertussen de kipfilet. Voeg de vissaus, 1 liter gekookt water, 2 bouillonblokjes, prei en de kip toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk en taugé erdoor.
Tip: een potje rode curry pasta in koelkast is echt ideaal. Ik gebruik het voor mijn kikkererwten curry, om een omelet op smaak te brengen, voor in de gehaktballetjes of in de soep.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
De thaise kippensoep was erg lekker,het recept gaat in mijn receptenmap, met andere woorden, voor herhaling vatbaar.
Dank Saskia, dit hoor ik graag. Gr. Linda
Heerlijk! Ik heb wel een eetlepel pindakaas en een paar druppels tabasco toegevoegd. Gaat zeker vaker op tafel komen!!
Hi Priscilla, dat klinkt goed zeg. Leuk dat jij je eigen draai eraan geeft. Daar houd ik van. Gr. Linda
Ik heb zojuist deze soep gemaakt en ik vind ‘m heerlijk, alleen zijn de kipstukjes best wel taai. Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik heb de soep zachtjes laten koken…
Hi Marieke, ik heb even geen idee hoe dit mogelijk is want je geeft zelf al aan dat je de kip zachtjes in de soep hebt laten koken. Je hebt de kip niet van te voren gebakken toch? Ik hoor het graag. Groeten, Linda
Ik wil graag deze soep gaan maken maar ik zie in de bereiding dat er rode curry PASTA word gebruik, ik zie dat niet bij de ingrediënten terug. Mijn vraag is wat is dan de pasta?
Hi Angelien, de rode curry pasta is kant en klaar en kun je kopen van het merk Koh Thai (gebruik ik altijd) of Fairtrade. Succes ermee.
Super lekker
Hi, dank je wel voor je reactie. Ik hoop dat je het recept nog vaak zult maken.
Hoi,
Als je de kokosmelk in de soep doet dan kook je het niet meer verder? Dan is de soep lauw toch?
Groetjes Roula
Hi Roula, wees niet bang. De soep is al zo heet , die koelt er niet van af. En als je wilt kun je het altijd zachtjes nog even verwarmen.
Superlekker soep! Ook ik vond de kip wat taai. De 2e keer heb ik de kip 25 minuten in bouillon zachtjes gekookt en daarna met een vork uit elkaar gehaald ( pulled chicken). Daarna toegevoegd aan de soep, beviel mij beter. Dank voor dit fijne recept!
Hi Eefje, nou top dat je eruit bent gekomen. Je kunt een volgende keer op kipdijfilet gebruiken. Deze kip is vetter en malser.
Succes ermee.
Groeten, Linda