5 uit 1 beoordeling

Thaise soep met kip

Volgens mij begin ik al 6 jaar achter elkaar met dezelfde zin in mijn eerste blog van het jaar: ik heb behoefte aan normaal eten. En dat meen ik ook echt. De tijd van de borrelhapjes en wijntjes is voorbij (het is bij ons altijd dry-january). Het liefst eet ik veel groente en graag ook met een beetje pit erin. Voor vandaag heb ik dan ook een lekkere Thaise soep met kip voor je gemaakt.

Dit recept voor een Thaise soep is een typisch Linda recept. Met een aantal basis Oosterse ingrediënten zoals rode curry, vissaus en kokosmelk geef ik mijn eigen draai aan de soep. Het is geen origineel Thais recept, maar smaakt er niet minder door hoor. Lucie en ik hebben genoten van een flinke kop als lunch bij de kookdag.

In dit soep recept kun je ook lekker allerlei restjes kwijt. Begin januari is een heerlijk moment om even de koelkast onder handen te nemen. Haal even alles eruit, haal een doekje over de planken en zoek alle producten uit. Ik heb dit 31 december al gedaan en helaas heb ik een en ander weg moeten weggooien. Mijn intentie voor dit jaar is nog minder voedselverspilling. Ik let er naar mijn idee best goed op, maar mijn planning loopt toch regelmatig anders.

Kijk dus even wat je zelf in huis hebt. Zo heb ik prei toegevoegd aan de soep, maar courgette of winterwortel kan ook.

Thaise soep met kip, kokosmelk, currypasta, prei en taugé. Een lekkere pittige soep.

Thaise soep met kip

Ingrediënten

4 personen
  • 2 flinke uien
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vissaus
  • 200 gram gesneden prei
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 125 gram taugé
  • optioneel: verse koriander of bieslook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm een pan met dikke bodem. Giet een scheutje olie erin. Bak de rode curry pasta met de uien 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de kipfilet. Voeg de vissaus, 1 liter gekookt water, 2 bouillonblokjes, prei en de kip toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk en taugé erdoor.

Linda’s Tips

  • Tip: een potje rode curry pasta in koelkast is echt ideaal. Ik gebruik het voor mijn kikkererwten curry, om een omelet op smaak te brengen, voor in de gehaktballetjes of in de soep.
Thaise soep met kip, kokosmelk, currypasta, prei en taugé. Een lekkere pittige soep.
Thaise soep met kip, kokosmelk, currypasta, prei en taugé. Een lekkere pittige soep.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.