Vegetarisch weekmenu met makkelijke recepten

Maandag start de Nationale Week Zonder Vlees en natuurlijk doe ik hier voor de derde keer aan mee. Het weekmenu staat geheel in het teken van lekkere vegetarische recepten. Vorig jaar at mijn dochter zelfs een hele maand geen vlees. Haar reactie op mijn Insta story dat ik opnieuw mee zou doen: “neeee, niet weer“. Manlief keek mij al moeilijk aan toen ik de Week Zonder Vlees aankondigde. Ze hebben er dus weer zin in bij mij thuis. Haha.

Voor dit weekmenu heb ik eens mijn bezoekers aantallen erbij gepakt en een selectie gemaakt van de populaire artikelen. De vega balletjes en de aubergine wellington kan ik je van harte aanbevelen.

Deze week zal ik natuurlijk ook op mijn social media kanalen vegetarische recepten posten en op mijn stories laat ik je zien wat ik zoal eet. Daarbij kunnen jullie ook een aantal heerlijke nieuwe recepten verwachten.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere vegetarische recepten? Kijk dan even bij de index van vega recepten of check het vegetarische weekmenu van 2018 of 2019.

Vegetarisch weekmenu met makkelijke recepten

Maandag: vegan bourguignon

Een bourguignon zonder vlees, kan dat wel? Jazeker! Het vlees wordt vervangen door aubergine en dit geeft een heerlijke smaak aan het stoofpotje. Een voordeel is ook dat dit bourguignon recept niet uren hoeft te pruttelen.

vegan bourgignon 1 a

Dinsdag: 3 x vegetarische balletjes recepten

Misschien ben jij een liefhebber van een aardappel groente vlees maaltijd en ben je op zoek naar een vleesvervanger. De supermarkt ligt er vol mee met een basis van soja, zuivel, bonen of wat dan ook. Je kunt ook je eigen vleesvervanger maken. Ik geef je 3 recepten voor vegetarische balletjes. Echt lekker!

3 x vegetarische balletjes

Woensdag: gevulde courgette met couscous

Een gevulde courgette vind ik er altijd zo feestelijk uitzien. De groente wordt gevuld met couscous en feta.

Gevulde courgette

Donderdag: bietenstamppot met geitenkaas en walnoot

Biet en geitenkaas is een ideale combinatie. Voor een lekkere bite voeg je ook nog walnoten toe aan deze bietenstamppot.

Een vegetarische bieten stamppot met geitenkaas, walnoot, appel en gefrituurde uitjes. Deze stamppot past perfect bij de Week Zonder Vlees.

Vrijdag: aubergine wellington met een walnotenpesto

Misschien wel mijn meest favoriete vegetarische recept op de site: aubergine wellington. De smaken van gebakken aubergine met bladerdeeg en een walnotenpesto is echt te gek!

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

Zaterdag: geitenkaas pakketjes in filodeeg

De komende weken zal ik ook steeds een recept voor Pasen toevoegen. Deze geitenkaas pakketjes met lemon curd kun je zo serveren tijdens de Paasbrunch of diner.

Geitenkaas pakketjes in filodeeg 1 a 1

Zondag: ontbijtkoek

Voor Pinterest ben ik door mijn receptenindex aan het scrollen. Toen kwam ik deze overheerlijke ontbijtkoek weer tegen. Daar lust ik nu wel een hapje van.

ontbijtkoek

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 147 met vegetarische hoofdgerechten, geschikt voor het hele gezin. Gebruik het weekmenu als planner voor het avondeten. Pak pen en papier voor de boodschappenlijst en schrijf mee. Deze week staan zelfgemaakte vegetarische balletjes, vegan bourguignon, gevulde courgette met feta, bietenstamppot met geitenkaas en walnoot en een aubergine wellington op het menu. Klik op de foto voor de recepten. #weekmenu #planner #vegetarisch

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.