• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Vegetarische dahl zelf maken

Vegetarische dahl zelf maken

november 7, 2019 door Linda 2 Reacties

Zo aan het begin van de week, start ik graag met een vegetarisch recept. Voorheen gebruikte wij de maandag (meatless monday) hiervoor. Planningstechnisch is de maandag geen handige dag dit seizoen met twee sportende kinderen. Bij ons is het nu veggie tuesday, ook helemaal prima. Deze vegetarische dahl is niet alleen vegetarisch (zonder vlees) maar ook vegan. Dit houdt in dat er geen dierlijke producten worden gebruikt in dit recept. Dus geen vlees, melk producten, ei of kaas.

Deze maand wil ik vanwege World Vegan Month 1 x per week vegan eten. Ik ben op ontdekkingstocht om te zien hoe lekker plantaardig eten is. Nu ben ik dol op peulvruchten en kruiden en specerijen. Deze twee komen samen bij de vegetarische dahl. Zo is vegan eten echt geen straf, kan ik je vertellen.

Zoals je waarschijnlijk weet is dahl Indiaas, met een basis van rode linzen. Yup, we gaan vandaag rode linzen wassen en koken. Eerlijk is eerlijk, een kommetje gekookte linzen ziet er niet zo aantrekkelijk uit, maar de smaak is echt te gek.

Dus doe je kruidenlade maar open, want we hebben curry poeder en garam marsala nodig. Nu ben ik dol op de kruiden van Euroma. Echt lieve mensen dit is geen gesponsorde post. Ik heb inmiddels wel 15 verschillende potjes van dit merk in huis staan. Het fijne is dat de smaak echt puur natuur is en er geen zout aan is toegevoegd.

Daarbij houd ik van gemak, de kruidenmixen van Original Spices en Wereldse Melangse zijn al voor je gemixt en kun je direct gebruiken. Het bijkomend voordeel is dat je ook niet tientallen verschillende kruiden op voorraad hoeft te houden.

Met deze vegetarisch dahl om zelf te maken wil ik je laten zien, hoe je makkelijk en snel een super smakelijke vegetarische maaltijd kunt maken. En we gaan zelfs nog een stapje verder, want dit gerecht is geheel plantaardig. Kijk maar eens naar de stappen. Deze dahl heb je zo in elkaar gedraaid.

Vegetarische dahl zelf maken

Vegetarische dahl, zelf maken

  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 2 theelepels curry madras poeder (Euroma)
  • 2 theelepels garam marsala (Euroma)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram (schoongespoelde) rode linzen
  • 400 ml gekookt water
  • rijst
  • Optioneel voor erbij: naanbrood

Stappen om vegetarische dahl te maken:

  1. Snijd de ui en bak 5 minuten in een pan met dikke bodem en olijfolie.
  2. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Bak de knoflook en gember 1 minuutje mee en de kruiden daarna 30 seconden.
  3. Voeg dan de kokosmelk, tomatenblokjes, linzen en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 – 25 minuten koken totdat de linzen gaar zijn.
  4. Kook ondertussen de rijst. Serveer de dahl met gekookte rijst en eventueel met naanbrood om in te dippen.

Tip: mocht je nog groente in huis hebben zoals spinazie, champignons of pompoen verwerk dit er dan gerust in.

Vegetarische dahl zelf maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Vegetarische dahl met rode linzen zelf maken

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: DINER Tags: curry madras, dahl, garam masala, gember, kokosmelk, linzen, naan, rijst, tomatenblokjes, vegan, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Charlotte zegt

    november 9, 2019 om 6:17 pm

    Dat klinkt goed zeg, en ik heb inderdaad een pompoentje in huis 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 12, 2019 om 9:18 am

      Nou Charlotte, dit gerecht wil je een keer gemaakt hebben. Is echt comfort food en past bij dit jaargetijde.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 203

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Kipsate wraps met pindasaus Kipsate met wraps en pindasaus
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minu 10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Sla het blog voor de 10 snelle pasta recepten op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je deze makkelijke recepten niet vergeet als je inspiratie zoekt. De recepten vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #pasta #spaghetti #penne #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #snel #snellerecepten #avondeten
Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit i Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit is een een ontzettend makkelijk en snel recept. Het is een lichte avondmaaltijd, ideaal om te maken voordat je bijvoorbeeld gaat sporten.

Dit koolhydraatarme recept heb ik twee keer gemaakt. Bij een gerecht met slechts een handjevol ingrediënten, wil ik zeker weten dat het gerecht smaakvol is. Het geheime ingrediënt is een scheutje sojasaus. Dit smaakt fantastisch bij de kastanje champignons en pimpt de maaltijd direct op.

Sla het recept voor de bloemkoolrijst op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet voor als je inspiratie zoekt. Het recept vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #wokken #bloemkoolrijst #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatbeperkt #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #vegetarisch #vega #spinazie
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in