• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Vegetarische dahl zelf maken

Vegetarische dahl zelf maken

november 7, 2019 door Linda 2 Reacties

Zo aan het begin van de week, start ik graag met een vegetarisch recept. Voorheen gebruikte wij de maandag (meatless monday) hiervoor. Planningstechnisch is de maandag geen handige dag dit seizoen met twee sportende kinderen. Bij ons is het nu veggie tuesday, ook helemaal prima. Deze vegetarische dahl is niet alleen vegetarisch (zonder vlees) maar ook vegan. Dit houdt in dat er geen dierlijke producten worden gebruikt in dit recept. Dus geen vlees, melk producten, ei of kaas.

Deze maand wil ik vanwege World Vegan Month 1 x per week vegan eten. Ik ben op ontdekkingstocht om te zien hoe lekker plantaardig eten is. Nu ben ik dol op peulvruchten en kruiden en specerijen. Deze twee komen samen bij de vegetarische dahl. Zo is vegan eten echt geen straf, kan ik je vertellen.

Zoals je waarschijnlijk weet is dahl Indiaas, met een basis van rode linzen. Yup, we gaan vandaag rode linzen wassen en koken. Eerlijk is eerlijk, een kommetje gekookte linzen ziet er niet zo aantrekkelijk uit, maar de smaak is echt te gek.

Dus doe je kruidenlade maar open, want we hebben curry poeder en garam marsala nodig. Nu ben ik dol op de kruiden van Euroma. Echt lieve mensen dit is geen gesponsorde post. Ik heb inmiddels wel 15 verschillende potjes van dit merk in huis staan. Het fijne is dat de smaak echt puur natuur is en er geen zout aan is toegevoegd.

Daarbij houd ik van gemak, de kruidenmixen van Original Spices en Wereldse Melangse zijn al voor je gemixt en kun je direct gebruiken. Het bijkomend voordeel is dat je ook niet tientallen verschillende kruiden op voorraad hoeft te houden.

Met deze vegetarisch dahl om zelf te maken wil ik je laten zien, hoe je makkelijk en snel een super smakelijke vegetarische maaltijd kunt maken. En we gaan zelfs nog een stapje verder, want dit gerecht is geheel plantaardig. Kijk maar eens naar de stappen. Deze dahl heb je zo in elkaar gedraaid.

Vegetarische dahl zelf maken

Vegetarische dahl, zelf maken

recept voor 4 personen:

  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 2 theelepels curry madras poeder (Euroma)
  • 2 theelepels garam marsala (Euroma)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram (schoongespoelde) rode linzen
  • 400 ml gekookt water
  • 300 gram rijst
  • Optioneel voor erbij: naanbrood

Stappen om vegetarische dahl te maken:

  1. Snijd de ui en bak 5 minuten in een pan met dikke bodem en olijfolie.
  2. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Bak de knoflook en gember 1 minuutje mee en de kruiden daarna 30 seconden.
  3. Voeg dan de kokosmelk, tomatenblokjes, linzen en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 – 25 minuten koken totdat de linzen gaar zijn.
  4. Kook ondertussen de rijst. Serveer de dahl met gekookte rijst en eventueel met naanbrood om in te dippen.

Tip: mocht je nog groente in huis hebben zoals spinazie, champignons of pompoen verwerk dit er dan gerust in.

Vegetarische dahl zelf maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Vegetarische dahl met rode linzen zelf maken

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: Diner Tags: curry madras, dahl, garam masala, gember, kokosmelk, linzen, naan, rijst, tomatenblokjes, vegan, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Charlotte zegt

    november 9, 2019 om 6:17 pm

    Dat klinkt goed zeg, en ik heb inderdaad een pompoentje in huis :)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 12, 2019 om 9:18 am

      Nou Charlotte, dit gerecht wil je een keer gemaakt hebben. Is echt comfort food en past bij dit jaargetijde.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl