• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zelf zuurvlees maken

Zelf zuurvlees maken

december 13, 2018 door Linda Reageer

Beloofd is beloofd hier is dan het recept voor zelf zuurvlees maken. Ik had dit gerecht tot een paar weken terug nog nooit gegeten (!). Voor een echte zuurvlees ervaring moet je natuurlijk in Limburg zijn. Manlief en ik hadden een super weekendje quality time in Stein (Zuid Limburg). Hier heb ik dit heerlijke stoofvlees twee keer gegeten.

Het is zo fijn om even samen weg te zijn. Je hoeft echt niet direct een weekendje Barcelona te boeken om een vakantie gevoel te krijgen. Nederland is zo mooi en Stein is echt een onontdekte parel in het zuiden van het land. Van historie, natuurlijk, sportief, cultuur en ook culinair is er van alles te beleven. In mijn vorige blog met tips voor eten en drinken in Stein lees je er meer over. Wij komen graag nog eens terug, want we hebben echt genoten.

Bij thuiskomst vroeg ik jullie om een zuurvlees recept en daar hebben jullie en masse gehoor aan gegeven.Van foto’s van originele Mestreechse recepten, handgeschreven papiertjes, een vertaalde versie in de mail tot verschillende linkjes. Ik heb alle berichtjes bekeken en hiermee zelf zoervleis gemaakt. De basis bestaat uit rundvlees, uien, azijn, laurierblaadjes, peperkorrels, kruidnagels, ontbijtkoek en appelstroop. Daarnaast bestaan er allerlei variaties met jeneverbes en suiker. Als basis heb ik dit zuurvlees recept gebruikt. Mocht je de echte originele smaak zoeken, dan heb je paardenvlees nodig. Geen nood, rundvlees voldoet prima.

De bijzonder smaak van zuurvlees ontstaat doordat het vlees 24 uur moet marineren in azijn en water met specerijen. Ik heb het recept twee keer gemaakt om tot een juiste bereiding te komen. Zo had ik de eerste keer teveel ontbijtkoek en appelstroop gebruikt. Daarbij had ik de uien gebakken met het vlees. Persoonlijk vind ik het lekkerder om de uien apart te bakken en toe te voegen aan het aangebraden vlees.

Zelf zuurvlees maken

Zelf zuurvlees maken

recept voor 4 personen

  • 500 gram runder riblappen
  • 1,5 kopje azijn
  • 1,5 kopje water
  • 10 peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 uien
  • boter
  • 1 – 2 plakken ontbijtkoek
  • 1 – 2 eetlepels appelstroop
  • snufje peper en zout

Hoe kun je zelf zuurvlees maken?

  1. Snijd het vlees in blokken. Laat het 24 uur weken in azijn, water, peperkorrels, laurierblaadjes en kruidnagels. Mocht het vlees niet helemaal onder staan, voeg dan gelijke delen azijn en water toe.
  2. Snijd de uien in stukjes en verwarm een pan met dikke bodem en boter. Bak hierin de ui in 5 minuten zacht. Haal de ui uit de pan.
  3. Haal het vlees uit de marinade (marinade niet weggooien), dep droog met keukenpapier. Voeg opnieuw boter toe aan de pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Doe de gebakken ui terug in de pan met de marinade en kruiden. Laat ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel een klein stukje van de pan geschoven.
  4. Om de jus te binden en om smaak te brengen voeg je ontbijtkoek en appelstroop toe. Begin met 1 plak koek en 1 eetlepel appelstroop. Proef en voeg eventueel een dubbele hoeveelheid toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Serveer het zuurvlees met dikke frieten en appelmoes.

Tip: voeg de peperkorrels en kruidnagels toe aan een thee ei, zodat je die gemakkelijk uit het zuurvlees kunt halen.

Zelf zuurvlees maken

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ | Google+
Ik bezocht Stein op uitnodiging van VVV Zuid- Limburg. Lees hier mijn disclaimer.

Onderwerp: DINER, KERST Tags: appelstroop, draadjesvlees, ontbijtkoek, rundvlees, stoofvlees, zelf maken

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • zelf burritos maken zonder pakjes en zakjes Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17893033330433959 🥂 FEESTELIJKE BORRELPLANK 🎄Voor borrelhapjes kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Vandaag deel ik een feestelijke borrelplank met 3 dips: een zalmforel dip, een mini kaasfondue en een chili roomkaas dip. 
Naast de 3 recepten zal ik je vertellen, hoe ik een feestelijke borrelplank samenstel.

Dips mogen zeker niet ontbreken op mijn plank. Ik serveer er dit keer geen (stok)brood bij, want ik houd het graag luchtig. Op de borrelplank zie je een verzameling Haust Flatbread. Dit zijn stoere toastjes in een handig dipformaat.  Zelf maken? Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/feestelijke-borrelplank-met-3-dips/
#toast #opmooiemomenten #samenmethaust #samenwerking #kerst #borrelplank #borrel #borrelhapjes
Instagram post 17864067031581266 VOORGERECHT: GEITENKAAS PAKKETJES 🎄 Vandaag praat ik jullie even bij over de kerstrecepten van dit jaar, onder het genot van een lekker hapje: de geitenkaas pakketjes in filodeeg met een heel bijzonder ingrediënt.

Net als andere jaren heb ik allerlei losse gerechtjes bedacht, zodat je lekker kunt mixen en matchen met je eigen favoriete recepten. Wat kun je dit jaar verwachten?

Op de planning staan twee voorgerechten, een feestelijke borrelplank en twee hoofdgerechten waarvan 1 zelfs vegan! Voor het dessert staan twee heerlijke recepten klaar en ook wordt het kerstontbijt niet vergeten. Daarbij komt er nog een mooi artikel online, hoe je zorgt voor zo min mogelijk stress met kerst. Ik heb er helemaal zin in!

Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/geitenkaas-pakketjes-in-filodeeg/ #kerst #kerst2019 #voorgerecht #vegetarisch #geitenkaas #hapjes
Instagram post 17849072620739220 5 X Makkelijke bladerdeeghapjes~ Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen. 
Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.  Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/5-x-makkelijke-bladerdeeg-hapjes-voor-bij-de-borrel/ #hapjes #borrelhapjes #borrel #weekend #tgif #borrelen #bladerdeeg
Instagram post 17854498639673868 HARTIGE TAART MET KIP EN BOURSIN ~ iemand zin in een stuk taart? Dit is meer mijn piece of cake. Hartig, I love it!  Een quiche deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. De ingrediënten van de saus heb ik in de taart gestopt. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Het commentaar thuis: de heren voor de taart voor hun twee te klein.... Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-taart-met-kip-en-boursin/ #recepten #avondeten #hartigetaart #quiche #boursin #watetenwevandaag #lekkermakkelijk
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld