Nog geen beoordelingen

Pindakaas kruidnoten repen

Zondag is bakdag en het thema van deze week is Sinterklaas. De blog staat vol met Sinterklaas recepten van kruidnoten, speculaasbrokken, zelf speculaaskruiden maken tot een speculaas plaatcake. Ik vond het nog best lastig om met nieuwe recepten voor de Sint periode te komen. Inmiddels heb ik het idee dat alle traditionele recepten op de blog vertegenwoordigd zijn. Tijd om een nieuwe weg in te slaan met deze pindakaas kruidnoten repen.

Hoe leuk is het om een Sinterklaas twist aan bestaande recepten te geven? Dat is wat je deze Sinterklaas periode van mij kunt verwachten. Met slechts 4 ingrediënten maak je deze kruidnoten repen. Duik dus snel de voorraadkast in en zet de oven vast aan.

Pindakaas kruidnoten repen, wie lust dit nu niet? Vervang de kruidnoten door speculaas als je er zin in hebt, na Sinterklaas.
Pindakaas kruidnoten repen een lekker Sinterklaas recept.

Pindakaas kruidnoten repen

Ingrediënten

Aantal personen6 stuks
  • 75 gram pindakaas
  • 75 gram honing
  • 20 gram rijstwafels (3 stuks)
  • 85 gram kruidnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 135 graden (hetelucht 120 graden).
  • Verwarm de pindakaas en honing op een zeer laag vuur totdat de pindakaas mooi dun is.
  • Doe de rijstwafels in een plastic zakje en sla met de deegroller of een ander zwaar voorwerp tot kruimels. Hak de kruidnoten in kleine stukjes. Meng de rijstwafels met de kruidnoten.
  • Voeg het pindakaas honing mengsel er aan toe. Zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
  • Verdeel het mengsel over de siliconen bakvorm. Je koopt dit bij de Xenos en ik gebruik dit heel vaak. Druk het mengsel extra aan met een cocktail stamper. Heb je geen siliconen bakvorm? Maak dan je handen even vochtig. Maak repen of balletjes en verdeel de kruidnoten rijstwafel repen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de kruidnoten rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.
  • Laat volledig afkoelen voordat je de repen uit de vorm haalt.

Linda’s Tips

  • Tip: de Sinterklaas repen zijn luchtdicht 3-5 dagen houdbaar.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.