Weekmenu 118 – makkelijke recepten

Goedemorgen, wat ging de wekker vroeg vandaag. Zoonlief moet om half acht al verzamelen voor een toernooi. Dat zijn toch geen tijden? Hij moet zelfs eerder op dan een normale schooldag. Hij zit midden in zijn CITO’s en kan zijn slaap juist zo goed gebruiken. Bijslapen lukt morgen ook niet, want hij heeft om 9:00 uur een training. Wij maken er dan ook een Vaderdag brunch van, want manlief houdt niet van vroeg ontbijten 🙂

Hoe zit het met jullie zomerse gevoel? Ik heb zin om heerlijke lichte en zonnige recepten online te zetten. Maar doe die flinke buien van de week en zelfs kou, weet ik af en toe niet meer in welk seizoen we zitten. Het weekmenu heb ik toch maar lekker zomers gemaakt met een maaltijdsalade met bloemkool, een gezond roerbak gerecht, een stamppot met aubergine en vrijdag staat er een borrelhap klaar.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 118 makkelijke recepten

Maandag: bloemkoolsalade met granaatappel uit Simpel

Voor als je mij langer volgt, dan weet je dat ik geen bloemkool liefhebber ben. De afgelopen maanden ben ik aan het bijdraaien. Je hebt nog niet eerder bloemkool gegeten zoals in deze salade. Een gedeelte van de kool rooster je in de oven en een gedeelte rasp je rauw. Wat een geweldige combinatie!

Bloemkoolsalade met granaatappelpitten uit Simpel van Ottolenghi

Dinsdag: slanke roerbak met biefstuk

Dit roerbak gerecht is een ideale start voor het begin van de week. In het weekend geniet ik volop om maandag of dinsdag de touwtjes weer in handen te nemen. Dat lukt goed met deze makkelijke maaltijd boordevol groente.

Slank roerbak recept met biefstuk en vier soorten groente

Woensdag: aspergesoep van de schillen

Wanneer staat het witte goud bij je op het menu? Gooi de schillen niet weg en maak er een lekker soepje van.

aspergesoep van schillen

Donderdag: zoete aardappel en aubergine stamppot met witvis

Een stamppotje in juni? Jazeker! Dit is een lekkere zomerse versie met zoete aardappel, gepofte aubergine en een stukje gebakken vis.

Zoete aardappel aubergine stamppot met vis is makkelijk te maken met weinig ingrediënten. De stamppot wordt op smaak gebracht door baba ganoush.

Vrijdag: 3x pinchos recepten (hapjes op een stokje)

Borreltijd! Vandaag geen echte maaltijd voor op het weekmenu. In plaats daarvan inspiratie voor een aantal hapjes op een prikker. Lekker om het weekend mee te starten.

Pinchos recepten

Zaterdag: sandwich gegrilde courgette met pesto

Het weekend is het moment om net even iets meer tijd te besteden aan de lunch toch? Dit keer grill je courgette voor op een sandwich met zelfgemaakte pesto. Ik vind dit echt een taartje.

sandwich gegrilde courgette

Zondag: havermout ontbijt pizza

Een van de populairste recepten op de blog zijn de havermout banaan koekjes. Heb je deze wel eens gemaakt? Nou stel je zo’n koekje voor maar dan groter dat je belegt met yoghurt en fruit. Inderdaad zo is het net een pizza en dehavermout ontbijt pizza is geboren. Wat een feestje zeg aan het begin van de dag.

havermout ontbijt pizza

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 118 met makkelijke recepten voor het hele gezin met deze week een bloemkoolsalade, zoete aardappel stamppot, aspergesoep en pinchos.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.