Weekmenu 104 makkelijke recepten

Vanaf maandag is voor de tweede keer de Week Zonder Vlees. Net als vorig jaar, doe ik er weer aan mee. Mijn dochter eet zelfs de hele maand geen vlees. De mannen zijn nog niet zo heel blij met mijn idee. Aangezien ik meestal kook, hebben ze geen keuze :).

Jullie moeten er ook aan geloven…. Het heleweekmenu is zonder vlees. Ik ben bewust op zoek gegaan naar echt lekkere recepten waarbij je de smaak van vlees niet mist. Van een vega pasta ovenschotel, pilav met bonen en noten, tot een zelfgemaakte vleesvervanger. En de pita met feta spread en gegrilde groente op vrijdag is meer dan te gek van smaak. Ik ben benieuwd welk recept je gaat maken.

Vanzelfsprekend zijn alle nieuwe recepten voor volgende week zonder vlees. Er zitten een paar pareltjes tussen, dus kom zeker even langs op de blog.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 104 makkelijke recepten

Maandag: vegetarische pasta ovenschotel

Wat is het toch fijn om alle ingrediënten ongekookt in een ovenschaal te stoppen. Lekker makkelijk en terwijl het eten gaart, heb je je handen vrij om te relaxen of de keuken op te ruimen.

Vegetarische pasta ovenschotel, alle ingrediënten ongekookt in de ovenschaal.

Dinsdag: vegetarische pilav met bonen, rozijnen en noten

Van huis uit, aten wij pilav altijd met kip, perzik en paprika. In deze vegetarische pilav heb ik de kip vervangen door bonen en de saus op smaak gebracht met rozijnen en noten.

vegetarische pilav met bonen, noten en rozijnen

Woensdag: bietenstamppot met geitenkaas en walnoot

Zin in een stamppot? Even geen spekjes in de bietenstamppot maar geitenkaas en walnoot. Yum!

Een vegetarische bieten stamppot met geitenkaas, walnoot, appel en gefrituurde uitjes. Deze stamppot past perfect bij de Week Zonder Vlees.

Donderdag: 3 x vega balletjes

Een kant en klare vleesvervanger is altijd makkelijk om in huis te hebben. Wist je dat je zelf heel makkelijk vegetarische balletjes kunt maken? Door verschillende kruiden toe te voegen, kun je ze in veel recepten gebruiken. Ideaal ook voor een aardappel en groente maaltijd.

3 x vegetarische balletjes

Vrijdag: pita met feta spread en gegrilde groente

Soms zou ik willen dat ik jullie allemaal een recept kan laten proeven. Als ik dan mocht kiezen, dan staat deze pita met feta spread zeker in het lijstje.

Pita met feta spread en gegrilde groente

Zaterdag: caprese havermout broodjes

Met deze caprese broodjes als lunch, krijg ik zin in vakantie.

Caprese broodjes

Zondag: pindakaas rijstrepen

In het weekend duiken we de keuken in voor een zelfgemaakte snack. Deze pindakaas rijstrepen zijn onweerstaanbaar lekker.

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 104 is compleet vegetarisch vanwege de Week Zonder Vlees van een ovenschotel, zelfgemaakte vega balletjes, pilav en een stamppot. #vegetarisch #weekzondervlees

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.