Een van de populairste recepten op de blog zijn de havermout banaan koekjes. Heb je deze wel eens gemaakt? Nou stel je zo’n koekje voor maar dan groter dat je belegt met yoghurt en fruit. Inderdaad zo is het net een pizza en de havermout ontbijt pizza is geboren. Wat een feestje zeg aan het begin van de dag.
Ik krijg er direct weer trek van. Bij de eerste keer had ik niet goed opgeschreven hoe ik de havermout pizza maakte. Wat een ramp, nu “moest” ik dit recept nog eens maken. Ter variatie heb ik de helft van de havermout vervangen door muesli. Om eerlijk te zijn is de smaak dan nog beter. Een eetlepel rozijnen erdoor is ook te gek.
De “saus” bestaat uit citroen yoghurt. De fruit yoghurt maak je makkelijk zelf met een citroen en Griekse yoghurt. De yoghurt is vol en romig van smaak en samen met de citroen is dit een lekkere frisse tegenhanger van het fruit. Maak nog even gebruik van het verse rode fruit. In de winter kun je appel en peer gebruiken.
Zet de oven vast aan en ga ondertussen op zoek naar de ingrediënten. Als jij mij al langer volgt heb je dit allemaal staan in je goed gevulde voorraadkast. Enjoy!
Havermout ontbijt pizza
voor 3 kleintjes of 2 grote
Bodem
- 1 rijpe banaan
- 100 gram havermout (of 50 gram havermout en 50 gram muesli zonder toegevoegde suikers)
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- optioneel: eetlepel rozijnen
Topping
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1/2 citroen
- fruit naar smaak: aardbeien en blauwe bessen
Hoe maak je de havermout ontbijt pizza klaar:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de banaan in een kom. Voeg de havermout, het ei en kaneel toe. Roer goed door elkaar. Als het goed is, heb je een dik mengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak naar wens 2 of 3 hoopjes pizza.
- Zet 10 – 15 minuten in de oven, totdat de havermout bruin gebakken is.
- Ondertussen rasp je een halve citroen (1 theelepel) en pers de vrucht uit (1 eetlepel). Voeg dit toe aan de Griekse yoghurt.
- Was en snijd fruit naar keuze.
- Beleg de pizza met de citroen yoghurt en het fruit.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Gemakkelijk en lekker!!
Goed om te horen!
Wat een heerlijk ontbijt! Ik heb de muesli vervangen voor cruesli met noodjes. Ivm met een koemelkallergie heb ik schapenyoghurt gebruikt. Bedankt voor het recept, dit ga ik zeker vaker maken!
Hi wat goed om te horen. Dank je wel hiervoor! Gr. Linda
Hallo misschien een domme vraag maar eet je de “pizza” warm of koud?
Hi Amber, de bodem is een soort bananenkoek dat je warm of koud kunt eten.
Hey!
Wat ziet dit er lekker uit! Zal dit zeker eens proberen.
Mijn vraag is wel of dat je verschillende bedems kan maken en zo elke dag 1 kan eten.
Kortom blijft het nog goed na enkele dagen als je er verschillende maakt voor verschillende dagen..
Alvast bedankt!