Weekmenu 115 makkelijke recepten

Na een heerlijk weekend met vriendinnen in Duitsland vorige week, wil ik voorlopig niet meer weg. Lekker even een paar dagen rommelen in ons eigen huis om de to-lijst af te werken. Daarnaast staat een bezoekje aan een kwekerij op de planning voor de beplanting van de tuin. Met Hemelvaart staat een andere grote klus op het programma: raamdecoratie voor het hele huis ophangen.

Langzaam ontstaat er een nieuw ritme in huis. Van de week had ik eindelijk ook eens zo’n lekker rommelmomentje in de keuken, waarbij alle restjes groente in een heerlijke vegetarisch curry verdwenen. In het weekmenu kun je ook restjes verwerken in de frittata met zoete aardappel. Maak het jezelf makkelijk om een standaard aardappel groente vlees maaltijd om te toveren tot een heerlijke maaltijd uit de oven. De asperge staat centraal deze week. De taart met gerookte zalm wil je uitgeprobeerd hebben. De kinderen maak je blij met het borrel recept op vrijdag.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 115 makkelijke recepten

Maandag: frittata met zoete aardappel

Een frittata is net een soort taart, een hartige taart wel te verstaan. De vulling is gemaakt van zoete aardappel en broccoli. Dit recept is voedzaam en vegetarisch.

frittata met zoete aardappel

Dinsdag: krieltjes met broccoli

Deze makkelijke maaltijd kun je op twee manieren klaarmaken. Ik kies graag voor gemak, dus schuif de ingrediënten de oven in. Het is een eenvoudige aardappel groente vlees maaltijd met een twist.

Krieltjes met broccoli en kip uit de oven

Woensdag: aspergetaart met gerookte zalm

Om eerlijk te zijn heb ik nog geen asperge op dit seizoen! Laat ik daar binnenkort verandering in brengen en deze taart met gerookte zalm nog eens maken.

asperge taart

Donderdag: bloemkool uit de oven

Voor als je bloemkool eens op een andere manier wilt eten. Rooster de groente dan in de oven. Zo blijft de kool zijn bite houden.

geroosterde bloemkool

Vrijdag: patatas bravas met knoflooksaus

Veel mensen zullen na Hemelvaart vrij zijn. Heerlijk genieten van een extra lang weekend. Haal de borrelplank maar tevoorschijn en maak deze patatas bravas met een knoflooksaus. De kids zullen vast en zeker vaker dit borrelhapje willen eten 🙂

Patatas bravas met knoflooksaus 1b

Zaterdag: Griekse yoghurt met pindakaas

Laten we de zaterdag beginnen met een goed ontbijt. Heb je ooit wel eens Griekse yoghurt met pindakaas gecombineerd? Ik weet dat dit gek klinkt, probeer het eens uit en je begrijp direct waarom ik er zo dol op ben.

griekse yoghurt met pindakaas

Zondag: blauwe bessen crumble

Zondag is bakdag en dit keer maak je een zalig toetje met blauwe bessen. In de winkel zie je nu veel verse bessen, maar voor dit recept kun je gewoon de diepvries variant gebruiken.

blauwe bessen crumble met havermout

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 115 makkelijke recepten voor het hele gezin. Gebruik de planner als inspiratie voor het avondeten met deze week een frittata, patatas bravas, een gezond aardappel groente vlees maaltijd en bloemkool.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.